• ΥΓΕΙΑ

    Ιταλία: Αύξηση των περιστατικών με βαριά συμπτώματα στα νοσοκομεία


    Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 13.846 νέα κρούσματα κορονοϊού και 386 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 169.196 διαγνωστικά τεστ, το 8,1% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 7,2%.

    Το περασμένο εικοσιτετράωρο τα περιστατικά ήταν 20.159, με 300 νεκρούς. Όπως κάθε Σαββατοκύριακο, όμως, τα τεστ που έγιναν τις δυο τελευταίες ημέρες, είναι πολύ λιγότερα από όσα πραγματοποιούνται καθ΄όλη την υπόλοιπη εβδομάδα.

    Από την αρχή της επιδημίας της Covid-19, στη χώρα σημειώθηκαν 3.400.877 μολύνσεις και 105.328 ασθενείς έχασαν την ζωή τους. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας σήμερα οι ασθενείς με κορονοϊό είναι 62 περισσότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 565 περισσότεροι.

    Παράλληλα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αυξήθηκαν και οι περιπτώσεις ασθενών που εισήχθησαν στα νοσοκομεία με σοβαρά συμπτώματα του ιού. Στην φάση αυτή, στην Ιταλία το 42% των κλινών των πνευμονολογικών κλινικών και των νοσοκομείων λοιμωδών νόσων, έχει γεμίσει με ασθενείς που μολύνθηκαν με κορονοϊό, ενώ στις ΜΕΘ είναι συνολικά το 38%.

    Στους οίκους ευγηρίας, τα στοιχεία των ιταλικών περιφερειών δείχνουν ότι ο μαζικός εμβολιασμός των ηλικιωμένων έχει αρχίσει να παράγει θετικά αποτελέσματα: τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται μείωση των περιστατικών, αλλά και των θανάτων από Covid-19.

    Στην περιφέρεια της Λομβαρδίας με πρωτεύουσα το Μιλάνο, τέλος, μετά από τα εκτεταμένα προβλήματα και τις καθυστερήσεις σε ότι αφορά την λειτουργία της υπηρεσίας που ειδοποιεί τους πολίτες οι οποίοι έχουν σειρά να εμβολιαστούν, σήμερα αποφασίσθηκε ότι την όλη διαδικασία θα αναλάβουν, από εδώ και στο εξής, τα Ιταλικά Ταχυδρομεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Κορονοϊός: Απαντήσεις σε ερωτήματα για τον ιό που άλλαξε τη ζωή μας

    Κορονοϊός: Αποτελεσματικό το εμβόλιο της AstraZeneca στη συμπτωματική νόσηση

    Pfizer: Αναζητά επιστήμονες λογισμικού και cloud μέσω του 6ου bootcamp για προσλήψεις

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ