• ΥΓΕΙΑ

  Ισπανία: Μόνο με αρνητικό μοριακό τεστ για COVID η είσοδος από Γαλλία

  Ισπανία


  Η Ισπανία θα ζητά αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό για τις χερσαίες αφίξεις από τη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, εν μέσω της αύξησης στις αφίξεις από τη Γαλλία και στην αύξηση του ρυθμού μόλυνσης από τον κορονοϊό στη χώρα.

  Για τις χερσαίες αφίξεις στην Ισπανία από περιοχές υψηλού κινδύνου θα πρέπει να παρουσιάζεται αρνητικό μοριακό τεστ, το οποίο θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί 72 ώρες πριν από την άφιξη.

  «Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ τρεις ημέρες μετά την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα ισχύει μέχρι η κυβέρνηση να κηρύξει την λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της COVID-19», ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.

  Το μέτρο αυτό δεν θα αφορά τους οδηγούς φορτηγών, τους διασυνοριακούς εργαζόμενους και όσους κατοικούν μόνιμα σε απόσταση εντός 30 χιλιομέτρων από το σύνορο.

  Πολλοί Γάλλοι, κουρασμένοι από το lockdown που ισχύει στη χώρα τους, συρρέουν στην Ισπανία διασχίζοντας το σύνορο για να απολαύσουν τα μπαρ και τα εστιατόρια που λειτουργούν σε ανοιχτούς χώρους σε περιοχές, όπως η Μαδρίτη.

  Αλλά ο ρυθμός μόλυνσης από τον κορονοϊό στην Ισπανία συνέχισε την ανοδική του πορεία σταθερά την περασμένη εβδομάδα υποδηλώνοντας ότι κινδυνεύει να ανατραπεί η μακρά μείωση που είχε καταγραφεί.

  Ο ρυθμός μόλυνσης, ο οποίος μετράται κατά τις 14 ημέρες που έχουν προηγηθεί, αυξήθηκε χθες σε 138,6 ανά 100.000 ανθρώπους, από 134 που ήταν την Πέμπτη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

  Το υπουργείο ανέφερε 7.586 νέα κρούσματα κορονοϊού ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 3,26 εκατομμύρια.

  Ο αριθμός των νεκρών από επιπλοκές της covid-19 αυξήθηκε κατά 590 και ανήλθε σε 75.010.

  Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι περιοχές υψηλού κινδύνου είναι όσες έχουν χαρακτηριστεί έτσι από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών.

  Ο χάρτης του κέντρου δείχνει ότι σε αυτές περιλαμβάνεται ολόκληρη η Γαλλία.

  Διαβάστε επίσης:

  Σκυλακάκης: Στοχευμένα μέτρα και τον Απρίλιο – Είναι σημαντικό η οικονομία να επιστρέψει στην ανάκαμψη

  Σοφία Ζαχαράκη: Στις 14 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός στην Ελλάδα

  Διώρυγα του Σουέζ: Ξεκίνησε πάλι η επιχείρηση απομάκρυνσης του προσαραγμένου πλοίου Ever Given  ΣΧΟΛΙΑ