ΥΓΕΙΑ

ΙΣΑ: Έκτακτη σύσκεψη για την ενσωμάτωση γιατρών στο ΕΣΥ

ΙΣΑ

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης


Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη των επιστημονικών εταιρειών για την ενσωμάτωση των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα στις 10 π.μ.. Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιώτες γιατροί που έχουν ενσωματωθεί μέχρι στιγμής στο δημόσιο σύστημα υγείας ανέρχονται σε 61.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΙΣΑ αναφέρεται το εξής:

«Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γ. Πατούλης, συγκαλεί  έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Επιστημονικών Εταιρειών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας, αύριο Δευτέρα στις 10 π.μ., με θέμα την περαιτέρω ενσωμάτωση των ιδιωτών ιατρών στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Μέχρι αυτή την ώρα 61 ιδιώτες γιατροί μέλη του ΙΣΑ έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση του υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές. Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ τίθενται σύσσωμα στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας για να συνδράμουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση. Όλοι μαζί ενωμένοι θα συμβάλλουμε στην αναχαίτιση της πανδημίας και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτή την ώρα η σκέψη όλων μας είναι στους ασθενείς που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Η κριτική και η εσωστρέφεια είναι για την επόμενη ημέρα. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιδιώτες γιατροί το κρίσιμο αυτό διάστημα έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την ΠΦΥ, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση ενάντια στην πανδημία. Με ενότητα και ομοψυχία θα δώσουμε τη μάχη για τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης».

Διαβάστε ακόμη:

Nύχτα εφιάλτης στα νοσοκομεία της Αττικής-Ετοιμάζει επιστράτευση η κυβέρνηση

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών – Άκαρπη η συνάντηση Κικίλια με τους ιατρικούς συλλόγους

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ