• ΥΓΕΙΑ

    Αντίστροφη μέτρηση για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών – Άκαρπη η συνάντηση Κικίλια με τους ιατρικούς συλλόγους

    Κικίλιας: Πρωτοβουλίες για fast truck επενδύσεις στον τουρισμό

    Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας


    H απόφαση για επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, θεωρείται πλέον πιθανή λόγω της έκτακτης κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία της χώρας και ιδίως της Αττικής.

    Άκαρπη έληξε η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιούνταν από τις 11 το πρωί μεταξύ του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, παρουσία όλων των προέδρων των ιατρικών συλλόγων της χώρας.

    Παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας προσπάθησαν να βρουν μία λύση και παρά τις εκκλήσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, οι ιδιώτες γιατροί δεν φάνηκαν να ανταποκρίνονται.

    Συγκεκριμένα παρά την ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, μόνο 60 ιδιώτες γιατροί, από τους 200 που ζητούσε η Πολιτεία, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

    Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται πλέον πιθανή η απόφαση για επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, λόγω της έκτακτης κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία της χώρας και ιδίως της Αττικής.

    Να σημειωθεί ότι για το ενδεχόμενο επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών έκανε λόγο το πρωί και ο  αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

    Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτών γιατρών, αν δεν υπάρξει εθελοντική συνεισφορά, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    «Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έχουμε πει ότι θα χρησιμοποιούμε τους δημόσιους πόρους και όταν χρειάζεται θα συνεργαζόμαστε με τους ιδιωτικούς πόρους για να στηρίξουμε το σύστημα υγείας. Όμως όταν φτάνουμε στα όρια και δεν υπάρχει αυτή η εθελοντική συνεργασία, θα πρέπει η κυβέρνηση να παίρνει σκληρές αποφάσεις. Επομένως αν χρειάζεται να πάμε σε επιτάξεις, θα το κάνουμε, γιατί όπως φάνηκε και από τη χθεσινή παρουσίαση δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής κι επομένως πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να κρατήσουμε ψηλά τις δυνατότητες του συστήματος υγείας να περιθάλψει όσους πολίτες έχουν ανάγκη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Όπως είπε «είμαστε μακριά από την εθελοντική συνεισφορά που θα θέλαμε να δούμε σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς είμαστε μόλις στο ¼ αυτών που ζήτησε ο υπουργός Υγείας».



    ΣΧΟΛΙΑ