• ΥΓΕΙΑ

    Υπουργείο Υγείας: Στους 93 έχουν φτάσει οι νεκροί στην Ελλάδα-72 νέα κρούσματα

    • NewsRoom
    Αιμοδοσία

    Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής Παθολογίας – λοιμωξιολόγος


    Στους 93 έχουν φτάσει οι νεκροί από τη νέα νόσο στην Ελλάδα, καθώς ακόμα 3 άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την νεώτερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

    Ο συνολικός αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων είναι 2081 ενώ σήμερα ανακοινώθηκαν  72 νέα κρούσματα.

    Οι διασωληνομένοι είναι 75 ενώ 15 εξήλθαν από ΜΕΘ. Σήμερα ανακοινώθηκαν 3 νέοι θάνατοι και συνολικά πλέον τα θύματα του ιού ανέρχονται σε 93. Έχουν γίνει συνολικά 37.344 τεστ.

    Όσονα φορά την πορεία της ασθένειας στον κόσμο, στα 1,722 εκ. ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα  και στους 104.775 οι θάνατοι διεθνώς.

    Στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχονται σε  727.000 τα κρούσματα και στους 28168 οι θάνατοι.

    Επίσης ο κ. Τσιόδρας έδωσε έμφαση στη σημασία της προστασίας των ευπαθών ομάδων, αλλά και στο να αποφεύγουμε όλοι τους συνωστισμούς, με κάθε τρόπο.  Αναφέρθηκε στην έκκληση για ειρήνη στο σπίτι και στα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, σημειώνοντας ότι είναι προτιμότερο κάποιος να εκτονωθεί περπατώντας έξω κι ας πάρει πρόστιμο παρά να ασκήσει βία.

    Νίκος Χαρδαλιάς: Πρέπει να δείξουμε υπομονή

    Από την πλευρά του, από την Πολιτική Προστασία, ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι “είμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο, τα πάντα είναι οριακά και όλα τα σταθμίζουμε σε 12ωρη βάση”. Όπως εξήγησε  ο βαθμός επιφυλακής είναι υψηλός και σε σχέση με το θέμα στη Λάρισα σημείωσε ότι είχε επιπλέον 4 θετικά τεστ και συνολικά τα θετικά τεστ έφτασαν τα 25. Επίσης σημείωσε ότι τηρούνται απόλυτα οι όροι και οι κανόνες καραντίνας στη Λάρισα.

    Είναι πολύ σημαντικό, είπε,  σε αυτό το σταυροδρόμι να περάσουμε από τη φάση της επιμονής στη φάση της υπομονής, σημείωσε, και να δείξουμε συνέπεια στο σκοπό, καθώς το ότι πάμε καλά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε.

    Ανακοίνωσε επίσης την αύξηση του αριθμού των λαϊκών αγορών και από 111 που είναι σήμερα οι λαϊκές στις 222, και αυτό θα ισχύσει από τη Δευτέρα. Επίσης σημείωσε ότι οι έλεγχοι είναι συνεχείς ώστε να τηρούνται οι όροι και οι κανόνες που έχουν τεθεί για τις λαϊκές αγορές.

    Τέλος, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό, να συνεχίσουμε να μένουμε στο σπίτι, μέχρι τις 28 Απριλίου, και είπε ότι η προσπάθεια που έχει γίνει αξίζει να συνεχιστεί και βγούμε νικητές.



    ΣΧΟΛΙΑ