• ΥΓΕΙΑ

    Υπ. Υγείας: Στους 139 οι νεκροί από την πανδημία, 10 νέα κρούσματα

    • NewsRoom

    Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής Παθολογίας – λοιμωξιολόγος


    Στους 139  έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα καθώς στις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκε ένας νέος θάνατος, όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθημερινή ενημέρωση του υπ. Υγείας.

    Από τους θανόντες, 36 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 74 έτη, ενώ το 91,4% των θυμάτων είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

    Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως εντοπίστηκαν 10 νέα κρούσματα. Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα έχουν ανέλθει σε 2.576.

    41 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 12 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη. 71 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο από αυτές.

    Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 72.130  έλεγχοι σε κλινικά δείγματα.

    Σχετικά με τη χρήση μάσκας, ο κ. Τσιόδρας, εξήγησε ότι τώρα τα δεδομένα στηρίζουν την επιλογή χρήσης μάσκας, κάτι που στην αρχή της πανδημίας δεν ίσχυε. Ειδικότερα, όπως είπε στην αρχή το απαγορευτικό ή lockdown ήταν η στρατηγική που είχε επιλεγεί. Πλέον όμως στη φάση αυτή της μερικής επιστροφής στην καθημερινότητα, η μάσκα είναι ένα ισχυρό επιπλέον μέτρο σε κλειστούς χώρους, σημείωσε, ενώ τόνισε ότι η χρήση μάσκας δεν υποκαθιστά αλλά συμπληρώνει τα μέτρα τήρησης απόστασης, και υγιεινής.



    ΣΧΟΛΙΑ