• ΥΓΕΙΑ

    I’M POSITIVE: Ιστορίες ανθρώπων που σχετίζονται με HIV / AIDS

    • NewsRoom


    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS 2018, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνουν μια σειρά διαπροσωπικών δράσεων, φέρνοντας στο προσκήνιο ανθρώπινες ιστορίες που σχετίζονται με το HIV/AIDS.

    Οι θετικές φωνές ακούγονται δυνατότερα, στις 21 και 22 Νοεμβρίου στη Στέγη. Η εμπειρία του HIV σε πρώτο πρόσωπο κυριαρχεί στη διήμερη διοργάνωση I’m Positive, που φέρει τη σφραγίδα του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή».

    Παιδιά και έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους της κοινότητας των οροθετικών για θέματα σεξουαλικής υγείας, αλλά και για τις προκλήσεις και προκαταλήψεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι, με σκοπό την ταχύτερη κατάρριψη του στίγματος που συνοδεύει αυτές τις ομάδες.

    Το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου στις 20:30, οι άνθρωποι που έδωσαν ψυχή στην καμπάνια I’m Positive συναντιούνται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Μέσα από τέσσερις ιστορίες, αναδύονται οι ελπίδες και οι φόβοι, η πραγματικότητα που βίωσαν και βιώνουν τα οροθετικά άτομα στην Ελλάδα και η ιατρική και κοινωνική διάσταση της νόσου: Ένα ορο-διαφορετικό ζευγάρι, μια μητέρα που ο γιος της ζει με HIV, ένας gay άνδρας που διεκδικεί το δικαίωμά του στην προφυλακτική θεραπεία PrEP και ο μαιευτήρας των οροθετικών γυναικών στην Ελλάδα μοιράζονται με το κοινό τις σκέψεις, τις εμπειρίες και τα βιώματά τους. Μαζί τους, ένας λοιμωξιολόγος που συνέδεσε την πορεία του, από τη δεκαετία του ’80, με την αντιμετώπιση της επιδημίας στην Ελλάδα. Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα.



    ΣΧΟΛΙΑ