• ΥΓΕΙΑ

    Η Βρετανία τιμάει 99χρονο βετεράνο πολέμου που κατάφερε να μαζέψει 23 εκατ. λίρες για το NHS

    • NewsRoom

    Ο λοχαγός Τομ Μουρ


    Ο λοχαγός Τομ Μουρ, ένας 99χρονος Βρετανός, βετεράνος πολέμου, που κατάφερε να συγκεντρώσει 23 και πλέον εκατομμύρια λίρες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS), κάνοντας βόλτες στον κήπο του, θα είναι ο επίτιμος καλεσμένος στα εγκαίνια ενός νέου νοσοκομείου εκστρατείας την επόμενη εβδομάδα.

    Ο Μουρ θα εξάρει το έργο των εργαζομένων του NHS μέσω βιντεοσύνδεσης, κατά την τελετή εγκαινίων του νέου νοσοκομείου “Nightingale” στο Χαρογκέιτ, στη βόρεια Αγγλία, που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τη χώρα να διαχειριστεί την πανδημία του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

    Ο 99χρονος αναδείχθηκε σε πραγματικό «ήρωα» της Βρετανίας, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 23 εκατομμύρια λίρες για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας του, με τη βοήθεια χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διασχίζοντας 100 φορές μια απόσταση 25 μέτρων στον κήπο του, στο σπίτι του στο Μπέντφορνσαϊρ, στηριγμένος στον περιπατητήρα του.

    Ο βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου είπε πως νιώθει τιμή που του ζητήθηκε να εγκαινιάσει το νοσοκομείο και να του δοθεί η ευκαιρία να ευχαριστήσει ευθέως τους επαγγελματίες υγείας.

    «Είμαι κατάπληκτος από το εύρος της ευγένειας και γενναιοδωρίας που επέδειξαν οι Βρετανοί πολίτες, οι οποίοι συνεχίζουν να προσφέρουν παρά το γεγονός ότι για πολλούς είναι μια περίοδος αβεβαιότητας» επισήμανε ο Μουρ σε μια ανακοίνωση.

    «Νομίζω ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε δείχνει πόσο πολύ όλοι μας εκτιμάμε την αφοσίωση και τις θυσίες που κάνουν οι εργαζόμενοι του NHS. Πολέμησα σε έναν πόλεμο και τώρα εκείνοι πολεμούν επίσης σε έναν πόλεμο».

    Ο εν αποστρατεία λοχαγός του στρατού είχε θέσει στον εαυτό του τον στόχο να περπατήσει μια απόσταση 25 μέτρων γύρω από τον κήπο του 100 φορές πριν από τα 100α γενέθλιά του στις 30 Απριλίου. Την Πέμπτη ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με επιτυχία.

    Στόχος του ήταν αρχικά να συγκεντρώσει 1.000 λίρες, όμως γρήγορα η πρωτοβουλία του αυτή τράβηξε το ενδιαφέρον ΜΜΕ από ολόκληρο τον κόσμο.

    Είναι πλέο υποψήφιος για τη διάκριση “Sports Personality of the Year”, την ώρα που ο πρίγκιπας Ουίλιαμ των περιγράφει ως τον «απόλυτο θρύλο».

    Ο ίδιος λέει ότι το εγχείρημά του το εμπνεύστηκε από την φροντίδα που του πρόσφεραν οι εργαζόμενοι στο NHS όταν έσπασε τον γοφό του και ήρθε αντιμέτωπος με τον καρκίνο.

    «Εκ μέρους του NHS, τα ειλικρινή ευχαριστώ μας στον λοχαγό Τομ Μουρ για την αξιοθαύμαστη προσπάθειά του να συγκεντρώσει χρήματα για το NHS και στους πολίτες για τη γενναιοδωρία τους στο να στηρίξουν εκείνον και το προσωπικό μας» δήλωσε ο Σάιμον Στίβενς, διευθύνων σύμβουλος του NHS.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ