• HealthStories.gr

    Το καλαμπόκι και τα άγνωστα εκπληκτικά οφέλη στην υγεία

    • NewsRoom
    Καλαμπόκι

    Πηγή: healthstories.gr


    Αγαπάτε το ψωμί και τα κριτσίνια από καλαμπόκι, σας αρέσει το καλαμπόκι στα κάρβουνα ενώ απολαμβάνετε αυτούς τους κίτρινους πυρήνες στη σαλάτα.

    Η ευελιξία και η νοστιμιά του καλαμποκιού, το καθιστά εξαιρετική προσθήκη στα γεύματα, ενώ προσφέρει επίσης πολλά οφέλη στην υγεία, τα οποία οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν:

    1. Το καλαμπόκι βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης

    Εάν θέλετε να μειώσετε τη χοληστερόλη σας σε αασφαλή επίπεδα, η προσθήκη λίγο καλαμποκέλαιου στη διατροφή σας μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό μέσο. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι, σε μια ομάδα 25 ενηλίκων με υψηλή χοληστερόλη, η κατανάλωση τεσσάρων κουταλιών της σούπας αραβοσιτέλαιο την ημέρα μείωσε τα επίπεδα χοληστερόλης σε μεγαλύτερες αναλογίες από εκείνους που κατανάλωναν ισοδύναμη ποσότητα λαδιού καρύδας.

    2. Το μωβ καλαμπόκι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη

    Λίγο μωβ καλαμπόκι στο μενού σας θα μπορούσε να είναι το κλειδί για να κρατήσετε μακριά τον διαβήτη. Μια in vitro μελέτη που δημοσιεύθηκε στο PLOS One διαπίστωσε ότι οι χρωστικές ανθοκυανίνης που βρέθηκαν στο μωβ καλαμπόκι συσχετίστηκαν με βελτιωμένη πρόσληψη γλυκόζης και αυξημένη έκκριση ινσουλίνης, καθώς και με την ενεργοποίηση του υποδοχέα-1 και της γλυκοκινάσης των ελεύθερων λιπαρών οξέων, δύο βιολογικών δεικτών που σχετίζονται με κίνδυνο διαβήτη.

    3. Το καλαμπόκι βελτιώνει την πέψη

    Εάν προσπαθείτε να δώσετε ώθηση στο υποτονικό πεπτικό σας σύστημα, λίγο καλαμπόκι μπορεί να κάνει το κόλπο. Μια παλαιότερη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι η κατανάλωση πολυδεξτρόζης και διαλυτών ινών καλαμποκιού, δύο τύπων ινών που βρίσκονται στο καλαμπόκι, συσχετίστηκε με πιο συχνή παραγωγή κοπράνων.

    4. Το καλαμπόκι μπορεί να βελτιώσει την ισορροπία του εντέρου

    Η υγιής ισορροπία των βακτηρίων του εντέρου είναι απαραίτητη όχι μόνο για τη διατήρηση της υγείας του πεπτικού σας συστήματος, αλλά και για την ευεξία ολόκληρου του σώματος, καθώς περίπου το 70% του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματός σας βρίσκεται μέσα στο έντερο .

    Η προσθήκη λίγου καλαμποκιού στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ανέπαφη αυτή την απαραίτητη ισορροπία. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLOS One διαπίστωσε ότι οι διαλυτές ίνες καλαμποκιού είχαν πρεβιοτική δράση, αυξάνοντας την ποσότητα των ευεργετικών bifidobacteria στην πεπτική οδό, αναφέρει σε άρθρο του το eatthis.com.

    5. Το καλαμπόκι μπορεί να σας κρατήσει χορτάτους για περισσότερο

    Η απόλαυση ποπ κορν ως σνακ θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ικανοποιημένοι μεταξύ των γευμάτων χωρίς να στραφείτε σε σνακ με πολλές θερμίδες. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Nutrition κατέταξε το ποπ κορν ως με δείκτη κορεσμού 154%, χρησιμοποιώντας το λευκό ψωμί ως βάση σύγκρισης με έναν δείκτη κορεσμού 100%. Επιπλέον, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nutrition Journal διαπίστωσε ότι το ποπ κορν με χαμηλά λιπαρά ήταν πιο χορταστικό από τα τσιπς με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι 10 καλύτερες τροφές για υγιή και γερά μαλλιά

    Είναι καλό το ανθρακούχο νερό για τα παιδιά; – Τα υπέρ και τα κατά



    ΣΧΟΛΙΑ