• HealthStories.gr

    Τι κάνει το μαλακτικό ρούχων; Είναι όντως καλό για τα υφάσματα;

    • NewsRoom
    Τι κάνει το μαλακτικό ρούχων; Είναι πραγματικά καλό για τα υφάσματα;

    Πηγή: Healthstories.gr


    Το μαλακτικό ρούχων είναι αναμφισβήτητα ένα καλό προϊόν, που υπόσχεται να κάνει τα ρούχα σας, τις πετσέτες και τα κλινοσκεπάσματα να μυρίζουν υπέροχα και να είναι εξαιρετικά απαλά.

    Δεν είναι καθαριστικό και δεν διώχνει τους λεκέδες, ούτε είναι ένα περιττό «άρωμα».

    Οι φόρμουλες μαλακτικών ρούχων περιέχουν λιπαρά οξέα, τα οποία τελικά επηρεάζουν την αίσθηση του υφάσματός σας. Τα «θετικά φορτισμένα» λιπαρά οξέα έλκονται φυσικά από τα «αρνητικά φορτισμένα» ρούχα που στροβιλίζονται στο πλυντήριο. Το μαλακτικό λιπαίνει αυτές τις ίνες και εξουδετερώνει τη φόρτιση, η οποία τελικά προστατεύει τα ρούχα σας από ζημιές και δίνει μια πιο απαλή αίσθηση.

    Το αποτέλεσμα είναι λιγότερες ζάρες, λιγότερο στατικά και απαλά υφάσματα στην αφή. Το άρωμα είναι ένα άλλο πλεονέκτημα, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε μαλακτικά υφασμάτων χωρίς άρωμα.

    Το μαλακτικό ρούχων κάνει καλό ή κακό στα υφάσματα;

    Το μαλακτικό δεν είναι κακό, από μόνο του, αλλά σίγουρα υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόσθετο πλυντηρίου. Και τελικά, μερικοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι δεν χρειάζονται καθόλου μαλακτικό.

    Δεν είναι ιδανικό για υφάσματα που απομακρύνουν την υγρασία

    Το μαλακτικό υφασμάτων δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε πετσέτες, αθλητικά ρούχα ή άλλα ενδύματα που είναι γνωστά για την απομάκρυνση της υγρασίας. Το μαλακτικό υφασμάτων μπορεί να διασπάσει τις ίνες σε αυτά τα υλικά, αναφέρει το realsimple.com.

    Αυτή η επίδραση μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά την αναπνοή ορισμένων υφασμάτων και ενδυμάτων. Τα μαλακτικά μπορεί να κάνουν τα ρούχα να αναπνέουν λιγότερο αφαιρώντας την ικανότητα ενός ρούχου να τραβάει την υγρασία από το δέρμα.

    Το μαλακτικό ρούχων μπορεί να ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα

    Τα αρωματικά μαλακτικά ρούχων μπορεί ενδεχομένως να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα ή το ατοπικό δέρμα. Επιλέξτε μια φόρμουλα χωρίς άρωμα ή παραλείψτε εντελώς το μαλακτικό.

    Μπορεί να επηρεάσει την υφή με την πάροδο του χρόνου

    Ενώ το μαλακτικό υφασμάτων μπορεί να προσφέρει ένα απαλό φινίρισμα χωρίς ζάρες, η συνεχής χρήση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αίσθηση των υφασμάτων σας με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί ενδεχομένως να αλλάξουν την κατάσταση του ενδύματος, κάνοντάς το λιγότερο αφράτο.

    Πώς να χρησιμοποιήσετε το μαλακτικό ρούχων

    Το μαλακτικό υφασμάτων προστίθεται πάντα στον κύκλο ξεβγάλματος – ποτέ στον κύκλο πλύσης. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα. Σε γενικές γραμμές, όμως, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

    Βήμα 1: Τοποθετήστε τα κατάλληλα ρούχα στο πλυντήριό σας

    Τοποθετήστε τα ρούχα σας στο μηχάνημα, φροντίζοντας να αποφύγετε τυχόν υφάσματα που δεν είναι κατάλληλα για μαλακτικό. Τα υφάσματα που πρέπει να αποφύγετε περιλαμβάνουν πανί πετσέτας, μικροΐνες, ανθεκτικά στη φλόγα.

    Βήμα 2: Προσθέστε Μαλακτικό στο Διανομέα

    Τα περισσότερα πλυντήρια έχουν ένα διανομέα για μαλακτικό που το απελευθερώνει τη σωστή στιγμή. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, φροντίστε να προσθέσετε χειροκίνητα μαλακτικό κατά τη διάρκεια του κύκλου ξεβγάλματος, καθώς τότε είναι πιο αποτελεσματικό. Το μαλακτικό πρέπει να χύνεται σε θήκες νερού για να αποφευχθεί ο λεκές. Μην το ρίχνετε απευθείας σε κανένα ύφασμα. Μια εναλλακτική επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια μπάλα διανομής μαλακτικού ρούχων.

    Βήμα 3: Μεταφορά στο στεγνωτήριο

    Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος πλύσης σας, μεταφέρετε τα ρούχα σας στο στεγνωτήριο και στεγνώστε τα ως συνήθως.

    Θυμηθείτε, ότι το μαλακτικό ρούχων είναι εντελώς προαιρετικό και τα ρούχα σας πιθανότατα θα βγουν από το στεγνωτήριο και θα είναι φρέσκα, καθαρά και απαλά.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο ειλικρινής Μάριος, o εύχαρης Θάνος και μια απρόσμενη… μεταγραφή

    Πλεύρης (Υπουργός Υγείας): Σύντομα θα υπάρξει ανακαίνιση 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας σε όλη τη χώρα



    ΣΧΟΛΙΑ