• HealthStories.gr

    Τα 5 σημεία στο σούπερ μάρκετ με τα πιο πολλά μικρόβια

    • NewsRoom


    Έρευνα στον Καναδά ανέδειξε τα σημεία με τα πιο πολλά μικρόβια στα σούπερ μάρκετ και προς έκπληξη όλων οι λαβές των καροτσιών ήταν πιο καθαρές σε σύγκριση με άλλα πράγματα που καθημερινά αγγίζουν οι καταναλωτές.

    Σύμφωνα λοιπόν με το Marketplace του CBC, τα 5 σημεία στο σούπερ μάρκετ με τα πιο πολλά μικρόβια, ήταν:

    1. Φρούτα και λαχανικά

    Όταν ελέγχουμε ένα προϊόν στο μανάβικο, πολλοί από εμάς το πιέζουμε. Αυτό σημαίνει ότι αμέτρητα χέρια έχουν αγγίξει πιθανώς τα φρούτα και τα λαχανικά σας προτού μπουν στο καλάθι σας.

    2. Πόρτες κατάψυξης

    Αυτές οι επιφάνειες ήταν ευρέως μολυσμένες με βακτήρια και ιούς. Μάλιστα μία άλλη μελέτη είχε βρει ότι τα χερούλια στις πόρτες κατάψυξης είχαν 1.235 φορές περισσότερα βακτήρια σε σύγκριση με την επιφάνεια του μέσου κινητού τηλεφώνου.

    3. Παιδικά καθίσματα καροτσιού

    Οι λαβές των καροτσιών παντοπωλείου βρέθηκαν να είναι λιγότερο μολυσμένες από ό,τι υποψιάζονταν αρχικά οι ερευνητές, πιθανότατα επειδή τώρα σκουπίζονται πιο συχνά από άλλα είδη στην εποχή μετά την COVID.

    Ωστόσο, τα παιδικά καθίσματα με καροτσάκια παντοπωλείου – όπου πολλοί άνθρωποι βάζουν μικρά είδη διατροφής- βρέθηκε να είναι σταθερά μολυσμένα, πιθανότατα από παιδιά με βρώμικες πάνες.

    4. Λαβές καλαθιών

    Οι λαβές των καλαθιών σε αντίθεση με τις λαβές των καροτσιών, είχαν υψηλό ποσοστό μικροοργανισμών.

    Τα καλάθια στοιβάζονται και στη συνέχεια χρησιμοποιούνται. Ακόμα κι αν τα καλάθια καθαρίζονται σχολαστικά, μπορεί να μολυνθούν όταν αφαιρεθούν από τη στοίβα.

    5. Ταμείο self scanning

    Τα ταμεία self scanning βρέθηκαν ότι είχαν τα περισσότερα μικρόβια. Πιθανότατα σκουπίζονται πιο σπάνια από τα άλλα σημεία, καθώς σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να απενεργοποιηθούν για να καθαριστούν με ασφάλεια.

    Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να απολυμαίνετε τα χέρια σας πριν και μετά την είσοδο στο σούπερ μάρκετ, προστατεύοντας εσάς αλλά και τους άλλους καταναλωτές από την εξάπλωση των μικροβίων.

    Διαβάστε επίσης:

    Συναγερμός στο Ολυμπιακό Χωριό: Αυτοκίνητο παρέσυρε και εγκατέλειψε αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ.

    Πρωτιά της L’Oréal Hellas στην κυκλική οικονομία στο «Sustainability Together Challenge» του Ομίλου

    Healthflix και ψηφιακός σύμβουλος υγείας: Οι νέες πλατφόρμες της ΗΔΙΚΑ



    ΣΧΟΛΙΑ