• HealthStories.gr

    Σχέσεις: Τι λέει ο τρόπος που κοιμάστε

    • NewsRoom


    Οι σχέσεις των ζευγαριών κρίνονται από πολλά πράγματα, και ένα από αυτά είναι και ο τρόπος που κοιμάστε με τον σύντροφό σας.

    Επειδή το να κοιμάσαι δίπλα σε κάποιον είναι μια πράξη εμπιστοσύνης, ο τρόπος με τον οποίο κοιμάστε με τον σύντροφό σας δείχνει στο βάθος και τη δυναμική της σχέσης.

    Απέναντι ο ένας στον άλλον

    Αν κοιμάστε και βλέπετε το πρόσωπο του συντρόφου σας, αυτό δείχνει
    ότι η σχέση έχει γερά θεμέλια, ειδικά εάν αφιερώνετε χρόνο σε συζήτηση, ενώ ακουμπάτε στο μαξιλάρι.

    Αυτή η θέση υποδηλώνει συναισθηματική και σωματική εγγύτητα, καθώς επιτρέπει την οπτική επαφή και την εύκολη επικοινωνία. Υποδηλώνει έναν ισχυρό συναισθηματικό δεσμό και την επιθυμία να παραμείνετε συνδεδεμένοι.

    Με την πλάτη

    Όταν και οι δύο σύντροφοι έχουν και οι δύο γυρισμένοι την πλάτη, αυτό μπορεί μερικές φορές να δείχνει ένα χαμηλότερο επίπεδο οικειότητας. Είναι σύνηθες για τα ζευγάρια να κοιμούνται σε αυτή τη στάση μερικές φορές, ειδικά αν έχουν τσακωθεί.

    Ωστόσο, ο ύπνος σε αυτή τη στάση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η σχέση δεν έχει βαθιές ρίζες. Απλά μπορεί να δηλώνει επιθυμία για προσωπικό χώρο και ανεξαρτησία ή απλά ότι βολεύονται σε πιο μικρό χώρο του κρεβατιού.

    Η θέση «κουτάλι»

    Όταν ένα ζευγάρι κοιμάται σε στάση «κουτάλι», ο ένας αγκαλιάζει τον άλλο ο οποίος είναι από την αντίθετη πλευρά. Αυτός είναι ένας ιδιαίτερα τρυφερός τρόπος ύπνου – αυτός που τις περισσότερες φορές σηματοδοτεί οικειότητα και άνεση, καθώς και μια προστατευτική δυναμική σε μια σχέση.

    Ο ένας κοιμάται στον ώμο του άλλου

    Εάν κοιμάστε στον ώμο ή το στήθος του συντρόφου σας ή το αντίστροφο, υποδηλώνει μια βαθιά αίσθηση ρομαντισμού και ικανοποίησης στη σχέση. Συχνά συνδέεται με τη «φάση του μήνα του μέλιτος» της σχέσης, τους πρώτους μήνες ή τα πρώτα χρόνια της γνωριμίας.

    Αγκαλιά

    Αν σας παίρνει ο ύπνος αγκαλιά, αυτό συχνά σημαίνει μια βαθιά και παθιασμένη σχέση. Είναι συνήθως σημάδι μιας νέας σχέσης. Αυτός που ακουμπάει το κεφάλι του είναι συχνά τρελά ερωτευμένος ή έτσι αισθάνεται ασφαλής.

    Και οι δύο κοιμούνται μπρούμυτα

    Όταν και οι δύο άνθρωποι κοιμούνται μπρούμυτα, αυτό συχνά έχει να κάνει με το πως βολεύεται ο καθένας. Επίσης μπορεί να υποδηλώνει ότι το ζευγάρι εκτιμά την ανεξαρτησία και το σεβασμό των προσωπικών του αναγκών έναντι των εκδηλώσεων στοργής.

    Ο αστερίας

    Τέλος, εάν ένας σύντροφος απλώνεται στο κρεβάτι, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει τάση επιβολής ή ακόμα και αναισθησία για τις ανάγκες του άλλου συντρόφου, ο οποίος περιορίζεται σε έναν μικρότερο χώρο.

    Πάντως, ανεξάρτητα, από τις ερμηνείες που δίνουν οι ψυχολόγοι, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μερικοί άνθρωποι δεν έχουν πραγματικά κανέναν έλεγχο της θέσης τους ενώ κοιμούνται, λέει η Michelle King, LMFT, θεραπεύτρια στο Ocean Recovery.

    Διαβάστε επίσης:

    Τα οφέλη που κρύβει η κολοκύθα για την υγεία

    Αγαπηδάκη: Λυπηρό οι συνδικαλιστές να αδειάζουν τους νέους γιατρούς

    Επηρεάζουν οι αλλαγές του καιρού τη ρευματοειδή αρθρίτιδα;



    ΣΧΟΛΙΑ