• HealthStories.gr

    Αγαπηδάκη: Λυπηρό οι συνδικαλιστές να αδειάζουν τους νέους γιατρούς

    • NewsRoom
    Ειρήνη Αγαπηδάκη

    Ειρήνη Αγαπηδάκη


    Απάντηση στις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στον ιατρικό κόσμο για όσα εξήγγειλε για τους νέους αγροτικούς προσωπικούς γιατρούς, τον επαναπατρισμό γιατρών από το εξωτερικό αλλά και τις αμοιβές τους, έδωσε χθες Τετάρτη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

    Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 η κ. Αγαπηδάκη, επέκρινε τον συνδικαλιστικό κόσμο λέγοντας πως είναι λυπηρό να “αδειάζουν” τους συναδέλφους τους και διερωτήθηκε πως γίνεται οι αγροτικοί γιατροί που για χρόνια αντιμετωπίζουν στην περιφέρεια δύσκολα περιστατικά, να τους ονομάζουμε ανειδίκευτους.

    «Οι αγροτικοί γιατροί είναι άνθρωποι εκπαιδευμένοι και είναι λυπηρό οι συνδικαλιστικοί φορείς να “αδειάζουν” τους νέους συναδέλφους αποκαλώντας τους ανειδίκευτους. Αυτοί λοιπόν οι γιατροί μέχρι σήμερα βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, αντιμετωπίζουν δυσκολότερα περιστατικά από αυτά που καλούνται να αντιμετωπίσουν ως προσωπικοί γιατροί», τόνισε η κ Αγαπηδάκη και διερωτήθηκε «πώς όταν για χρόνια αντιμετωπίζουν στην περιφέρεια δύσκολα περιστατικά είναι ικανοί και καλοί, και τώρα όχι;»

    Πρόσθεσε δε πως για όλους τους προσωπικούς γιατρούς έχει προβλεφθεί και ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης η εκπαίδευση τους όπως συνεχής είναι η εκπαίδευση που πρέπει να έχουν όλοι οι γιατροί πόσο μάλλον όταν πρόκειται να καλύψεις έναν νέο ρόλο:

    «Οι πρόεδροι των ιατρικών σχολών θεωρούν πως ο σχεδιασμός είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Πάμε επίσης να δημιουργήσουμε κίνητρα για γενικούς γιατρούς και παθολόγους οι οποίοι δεν υπάρχουν. Μόλις το 6% ακολουθεί ιατρική παθολογία όταν ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 26%».

    Αναφερόμενη στις αντιδράσεις για την πριμοδότηση με 150.000 ευρώ για επιστροφή γιατρών από την Βρετανία και την Κύπρο η κ. Αγαπηδάκη έκανε λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων της, διευκρινίζοντας πως πρόκειται μόνο για μέλη ΔΕΠ που θα στελεχώσουν πανεπιστημιακές μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας, όπως το επιδημιολογικό πεδίο.

    «Αν ήταν διαφορετικά γιατί να μην τα δίναμε αυξήσεις στους υπάρχοντες γιατρούς του ΕΣΥ», δήλωσε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός υγείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Ναυτιλία: 30 ποντοπόρα πλοία λιγότερα με ελληνική σημαία

    Επηρεάζουν οι αλλαγές του καιρού τη ρευματοειδή αρθρίτιδα;

    Ζαχαράκη: Συνολικά €2,2 δισ. για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος



    ΣΧΟΛΙΑ