• HealthStories.gr

    Πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ληγμένα μπαχαρικά σας

    • NewsRoom
    Διάφορα είδη μπαχαρικών σε γυάλινα δοχεία

    Διάφορα είδη μπαχαρικών σε γυάλινα δοχεία


    Αν είστε παθιασμένοι με τη μαγειρική, πιθανότατα νιώθετε μεγάλη υπερηφάνεια όταν πρόκειται για τη συλλογή με τα μπαχαρικά σας. Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, όλα τα μπαχαρικά έχουν ημερομηνία λήξης και πολλά από αυτά έχουν πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής από ό,τι νομίζετε. Επιπλέον, όταν τα μπαχαρικά λήγουν, χάνουν αισθητά τη γεύση και την ισχύ τους και το αρχικό τους χρώμα αρχίζει να ξεθωριάζει.

    Εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα μπαχαρικά σας, συνιστούμε να τα αγοράζετε ολόκληρα μπαχαρικά. Μια άλλη hot συμβουλή είναι να ψωνίζετε μπαχαρικά σε εξειδικευμένες αγορές ή καταστήματα μπαχαρικών αντί να τα αγοράζετε στο τοπικό σας σούπερ μάρκετ. Τα μπαχαρικά που πωλούνται σε μια εξειδικευμένη αγορά μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβά, αλλά θα παραμείνουν φρέσκα για περισσότερο, πράγμα που θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα στο τέλος.

    Είναι καλή ιδέα να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα μπαχαρικών κάθε έξι μήνες για να βεβαιωθείτε ότι δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, διατηρώντας το χρώμα και το άρωμα τους. Η διασφάλιση ότι μαγειρεύετε με τα πιο φρέσκα θα εγγυηθεί ότι πιάτα όπως κεμπάπ ή καρυκευμένο ρύζι με τραγανά ρεβίθια είναι όσο γευστικά μπορούν να είναι.

    Ωστόσο, προτού πετάξετε αυτά τα παλιά μπαχαρικά στα σκουπίδια, σκεφτείτε να τα επαναχρησιμοποιήσετε. Όπως αναφέρει το realsimple.com, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επαναχρησιμοποιήσετε παλιά μπαχαρικά και να αποφύγετε την περιττή σπατάλη.

    Πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ληγμένα μπαχαρικά σας

    Κατασκευάστε εποχιακά κεριά

    Ποιος δεν λατρεύει ένα αρωματικό κερί στο σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρα του; Για να φτιάξετε το δικό σας, λιώστε το κερί σόγιας, το λάδι καρύδας και μπαχαρικά όπως τζίντζερ, κανέλα, γαρύφαλλο και σπόρους βανίλιας σε διπλό μπόιλερ. Στη συνέχεια, ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα σε ένα γυάλινο δοχείο ανθεκτικό στη θερμότητα, σαν βαζάκι.

    Δημιουργήστε φυσικές βαφές

    Αν θέλετε να φτιάξετε τη δική σας βαφή, επιλέξτε πολύχρωμα μπαχαρικά όπως κουρκουμά, πέταλα σαφράν και πάπρικα και τυλίξτε το καθένα ξεχωριστά σε ένα τυρί. Βράστε μια κατσαρόλα με νερό, ρίξτε ένα από τα δεμάτια στο νερό και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου μία ώρα. Ρίξτε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι στο χρωματιστό νερό και στη συνέχεια τοποθετήστε το ύφασμα που θέλετε να βάψετε στην κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά. Βγάλτε το ρούχο σας και αφήστε το να στεγνώσει.

    Κρατήστε τα έντομα μακριά

    Ναι, μπορείτε να απωθήσετε τα μικρά πλάσματα, επειδή τα ζωύφια και τα έντομα μισούν τη μυρωδιά ορισμένων μπαχαρικών. Φτιάξτε φακελάκια χρησιμοποιώντας αποξηραμένο βασιλικό, φύλλα δάφνης, άνηθο, λεβάντα, δεντρολίβανο, σκόρδο ή θυμάρι και τοποθετήστε τα σε περιοχές όπου τα ζωύφια θέλουν να συγκεντρώνονται.

    Φτιάξτε ποτ πουρί

    Η θέρμανση βοηθά στην έκφραση του αρώματός τους και τη μετατροπή τους σε υλικό ποτ πουρί άσσου. Για να φτιάξετε το δικό σας ποτ πουρί, βράστε μια κατσαρόλα με νερό και προσθέστε τζίντζερ, κάρδαμο, κανέλα ή γαρύφαλλο. Μπορείτε να ρίξετε και φλούδες εσπεριδοειδών.

    Φτιάξτε το δικό σας σαπούνι

    Μυρίζουν υπέροχα στο σαπούνι και τα κοκκώδη κομμάτια θα λειτουργήσουν ως φυσικό απολεπιστικό.

    Φτιάξτε φακελάκια με μπαχαρικά

    Πολλά μπαχαρικά, όπως το φασκόμηλο, το θυμάρι και η ρίγανη, έχουν φυσικά αποσμητικά αποτελέσματα. Ρίξτε τα σε ένα μικρό φακελάκι και κρεμάστε τα σε μουχλιασμένα σημεία του σπιτιού σας, όπως το υπόγειο ή το γκαράζ, για να φρεσκάρετε τον χώρο.

    Διαβάστε επίσης:

    Σταθεροποιείται η αποκλιμάκωση της επιδημίας – Μειώθηκαν οι θάνατος

    Καρκίνος του νεφρού: Ένας σιωπηλός εχθρός

    ΗΠΑ: Σε χαμηλό τριμήνου υποχώρησε ο αριθμός των νέων μολύνσεων



    ΣΧΟΛΙΑ