• HealthStories.gr

    Πώς θέτουμε όρια στην ψηφιακή ζωή των παιδιών

    • NewsRoom
    Πώς θέτουμε όρια στην ψηφιακή ζωή των παιδιών

    Πηγή: healthstories.gr


    Τα όρια των παιδιών στην χρήση ψηφιακής τεχνολογίας, είναι ένα θέμα που καίει γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς παρατηρείται ότι παιδιά και έφηβοι έχουν μεγαλύτερη δυσκολία συγκέντρωσης από προηγούμενες γενιές.

    Δυστυχώς, έχει μειωθεί η ηλικία που τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία και την γρήγορη εναλλαγή των εικόνων της και θα αποκτήσουν δική τους ηλεκτρονική συσκευή.

    Τα όρια των παιδιών

    Όσο περισσότερη τηλεόραση βλέπουν τα παιδιά, ηλικίας μικρότερης των 3 ετών, οι πιθανότητες εμφάνισης προβλήματος συγκέντρωσης αυξάνονται κατά 10%. Αντιθέτως, κάθε ώρα διανοητικής διέγερσης του εγκεφάλου από δραστηριότητες όπως θέατρο, ανάγνωση από τους γονείς, επίσκεψη σε μουσεία, μειώνει την πιθανότητα κατά 30%.

    Τα παραπάνω επισημαίνει η Παιδοψυχίατρος – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονική Συνεργάτης Παίδων ΜΗΤΕΡΑΦρίντα Κωνσταντοπούλου εξηγώντας ότι «ως διάσπαση προσοχής ορίζεται η δυσκολία του εγκεφάλου να εστιάσει την συγκέντρωσή του σε ένα ερέθισμα, αγνοώντας τα υπόλοιπα ερεθίσματα που μπορεί να συνυπάρξουν, ιεραρχώντας την ανάγκη για συγκέντρωση στο πιο σημαντικό.

    Γιατί πρέπει να μπαίνουν όρια στα παιδιά



    ΣΧΟΛΙΑ