• HealthStories.gr

    Πώς η χρήση κινητού τηλεφώνου οδηγεί σε παχυσαρκία

    • NewsRoom
    Πώς η χρήση κινητού τηλεφώνου οδηγεί σε παχυσαρκία


    Η παχυσαρκία τείνει να αυξηθεί σε πολλές χώρες. Τα παχύσαρκα παιδιά είναι πιθανότερο να είναι παχύσαρκοι και ως ενήλικες, αντιμετωπίζοντας έτσι μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιοπάθειες, διαβήτη και άλλα προβλήματα υγείας.

    Οι αιτίες για τη συσχέτιση κινητού τηλεφώνου-διατροφής, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ποικίλες, όπως: το επιθετικό και παραπλανητικό ψηφιακό μάρκετινγκ ανθυγιεινών τροφίμων, η «αφηρημένη» κατανάλωση τροφίμων κατά τη χρήση του κινητού, ο ανεπαρκής ύπνος, η ελλιπής σωματική άσκηση κ.α.

    Από την άλλη, τα smartphones μπορούν να αξιοποιηθούν για να βελτιωθεί η υγεία των εφήβων, για παράδειγμα μέσω ψηφιακών εφαρμογών (apps) που βοηθούν στην παρακολούθηση της σωστής διατροφής.

    Ακόμη και η μέτρια χρήση «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα της διατροφής και το σωματικό βάρος των εφήβων, σύμφωνα με μια μεγάλη νοτιοκορεατική επιστημονική μελέτη. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνει μέσα στη μέρα ένας έφηβος στο κινητό, στο smartphone του, τόσο περισσότερο ρέπει σε ανθυγιεινές συμπεριφορές, σύμφωνα με την έρευνα.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο healthstories.gr



    ΣΧΟΛΙΑ