• HealthStories.gr

    Ποιο είναι το καλύτερο τσάι για τη διαχείριση του διαβήτη; Υπάρχουν 8 επιλογές

    • NewsRoom
    Ποιο είναι το καλύτερο τσάι για τη διαχείριση του διαβήτη; Υπάρχουν 8 επιλογές

    Πηγή: healthstories.gr


    Το τσάι είναι μια φυσική πηγή αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ενώσεων που μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του διαβήτη και τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

    Πολλοί διαφορετικοί τύποι τσαγιού μπορούν να βοηθήσουν, αλλά είναι σημαντικό να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

    Πρόσφατες μελέτες υποδεικνύουν ότι το τσάι είναι μια πηγή ενέργειας με μέταλλα και ενώσεις που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου διαβήτη.

    Το τσάι έχει αποδειχθεί ότι παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία σε άτομα με διαβήτη. Από τη μείωση της φλεγμονής, την ενίσχυση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, τη βοήθεια στη διαχείριση βάρους, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και της ενέργειας και τη βελτίωση της κυκλοφορίας, σύμφωνα με το healthreporter.com.

    Το καλύτερο τσάι για τον διαβήτη

    1. Τσάι τζίντζερ

    Το τζίντζερ είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες αντιοξειδωτικό με πολλά πιθανά οφέλη για την υγεία για διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα.

    Το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων A1C και της γλυκόζης στον ορό νηστείας σε άτομα με διαβήτη τύπου 2. Το A1C είναι ένα τυπικό τεστ διαβήτη που προσδιορίζει το μέσο επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας για 2-3 μήνες.

    Σε μια μελέτη δόθηκε σε παχύσαρκους διαβητικούς αρουραίους ένα μείγμα κανέλας και τζίντζερ. Οι αρουραίοι επωφελήθηκαν από διάφορους παράγοντες, όπως μειωμένο σωματικό βάρος, σωματική μάζα λίπους, επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης.

    Μια άλλη μελέτη σε αρουραίους με διαβήτη έδειξε ότι το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από καρδιακά προβλήματα που σχετίζονται με τον διαβήτη.

    2. Πράσινο τσάι

    Το πράσινο τσάι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, μερικά από τα οποία είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τα άτομα με διαβήτη. Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού, για παράδειγμα, έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην ελαχιστοποίηση της κυτταρικής βλάβης και της φλεγμονής, βελτιστοποιεί τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και συμβάλει στο αδυνάτισμα.

    Ενώ η έρευνα δείχνει ότι η παχυσαρκία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διαβήτη τουλάχιστον κατά έξι φορές, μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπιναν πράσινο τσάι για περισσότερες από 12 εβδομάδες είχαν μικρότερη περίμετρο μέσης και λιγότερο σωματικό λίπος από αυτούς που δεν έπιναν.

    Το πράσινο τσάι περιέχει επίσης ισχυρά συστατικά, όπως η επιγαλλοκατεχίνη (EGCG), τα οποία έχει βρεθεί ότι προάγουν την πρόσληψη γλυκόζης στα κύτταρα των σκελετικών μυών, μειώνοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της παχυσαρκίας.

    3. Τσάι ιβίσκου

    Τα πέταλα ιβίσκου περιλαμβάνουν μια σειρά από ισχυρά αντιοξειδωτικά πολυφαινόλης, συμπεριλαμβανομένων των ανθοκυανινών και των οργανικών οξέων, τα οποία συμβάλλουν στο λαμπερό πορφυρό χρώμα του τσαγιού ιβίσκου.

    Η κατανάλωση τσαγιού ιβίσκου έχει αποδειχθεί ότι έχει καλές επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης και της φλεγμονής.

    Ο διαβήτης σχετίζεται με υψηλή αρτηριακή πίεση και αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού. Η κατανάλωση τσαγιού ιβίσκου μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με διαβήτη να ελέγξουν τα επίπεδα της αρτηριακής τους πίεσης .

    Έρευνα δείχνει επίσης ότι ο ιβίσκος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη.

    4. Τσάι Rooibos

    Το τσάι Rooibos είναι ένα κόκκινο τσάι από βότανα που παρασκευάζεται από τα ζυμωμένα φύλλα του νοτιοαφρικανικού φυτού Aspalathus linearis. Το τσάι Rooibos μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με διαβήτη να ελέγξουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους, μειώνοντας τις επιπλοκές και τους κινδύνους.

    Μελέτες σε ζώα έχουν αποκαλύψει ότι το αντιοξειδωτικό aspalathin στο τσάι rooibos έχει αντιδιαβητικές ιδιότητες.

    Η ασπαλαθίνη μπορεί επίσης να βοηθήσει τα άτομα με διαβήτη να μειώσουν τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης και αγγειακής φλεγμονής, η οποία μπορεί να συμβάλει σε καρδιακά προβλήματα.

    Σύμφωνα με έρευνες, η ασπαλαθίνη βοηθά στην καταστολή της αγγειακής φλεγμονής που προκαλείται από τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

    5. Τσάι κουρκουμά

    Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό που μπορείτε να βρείτε σε σκόνη ή ολόκληρη τη ρίζα και είναι πολύ εύκολο να το προσθέσετε στη διατροφή σας. Είναι αποτελεσματικό στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης και χοληστερόλης στο αίμα, καθώς και στην αύξηση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη.

    Ο διαβήτης τύπου 2 σχετίζεται με φλεγμονές και οξειδωτικό στρες, που συμβάλλουν στην αντίσταση στην ινσουλίνη και στα μη ελεγχόμενα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ο κουρκουμάς είναι πλούσιος σε κουρκουμίνη, μια ουσία γνωστή για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του.

    6. Τσάι μέντας

    Το τσάι μέντας διαφέρει από τα άλλα τσάγια λόγω της χημικής του σύνθεσης, η οποία έχει περίπου 40% περισσότερη μενθόλη και είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά που είναι ευεργετικά για την υγεία των χρηστών του.

    Το τσάι μέντας έχει χαρακτηριστεί ως ένα ευχάριστο, δροσιστικό και χαλαρωτικό ρόφημα. Τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 που έχουν στρες μπορεί να επωφεληθούν από τα χαλαρωτικά και αναζωογονητικά οφέλη του τσαγιού μέντας, επειδή το μειωμένο στρες μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

    Τα αντιοξειδωτικά της μέντας είναι υπεύθυνα για τα οφέλη της στην υγεία. Οι πολυφαινόλες είναι αξιοσημείωτες μεταξύ αυτών, καθώς έρευνα έχει αποκαλύψει ότι η κατανάλωσή τους μειώνει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα.

    Οι πολυφαινόλες έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στη θεραπεία τόσο οξέων όσο και χρόνιων καταστάσεων όπως η παχυσαρκία, οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ο διαβήτης.

    Το τσάι μέντας είναι ευεργετικό για την επανυδάτωση του αίματος.

    7. Χαμομήλι

    Το χαμομήλι είναι ένα φυτό με πολυάριθμα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης του υγιούς ελέγχου του σακχάρου στο αίμα.

    Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση τσαγιού χαμομηλιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου βλάβης του παγκρέατος. Το πάγκρεας είναι το όργανο που ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

    Το τσάι χαμομηλιού μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία από το οξειδωτικό στρες, ένα πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει διαβητικά προβλήματα.

    Τα άτομα με διαβήτη χρειάζονται αρκετό ύπνο. Ακόμη και μια νύχτα αϋπνίας μπορεί να οδηγήσει το σώμα σας να απελευθερώσει ινσουλίνη λιγότερο αποτελεσματικά, αυξάνοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

    Το τσάι χαμομηλιού έχει βρεθεί ότι βοηθά στην προώθηση του υγιούς ύπνου, στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και του άγχους και ενισχύει το ανοσοποιητικό και την πέψη.

    Μελέτες σε ζώα δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση τσαγιού χαμομηλιού μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξέλιξης των συμπτωμάτων του διαβήτη.

    8. Μαύρο τσάι

    Όταν το μαύρο τσάι οξειδώνεται πλήρως, οι κατεχίνες μετατρέπονται σε θεαφλαβίνες και θεαρουμπιγίνες, που είναι ισχυρά φυτικά συστατικά με αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική και μείωση του σακχάρου στο αίμα.

    Το μαύρο τσάι έχει αποδειχθεί σε μελέτες σε ζώα ότι μειώνει την απορρόφηση υδατανθράκων και βελτιώνει τη διαχείριση της γλυκόζης στο αίμα.

    Μια μελέτη δείχνει ότι το μαύρο τσάι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού βάρους. Επιπλέον, η κατανάλωση μαύρου τσαγιού μετά την κατανάλωση τροφών με ζάχαρη βοηθά στη διαχείριση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

    Το μαύρο τσάι περιέχει επίσης ένα μοναδικό συστατικό πολυσακχαρίτη που μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τα φάρμακα για τον διαβήτη τύπου 2.

    Διαβάστε επίσης:

    Αυξήστε την θερμοκρασία του σώματος στο κρύο με αυτές τις τροφές

    Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Για πρώτη φορά ηλεκτρονικό μητρώο δοτών γεννητικού υλικού



    ΣΧΟΛΙΑ