• HealthStories.gr

    Παγώνουν οι προσλήψεις στο ΕΣΥ λόγω εκλογών

    • NewsRoom
    ΕΣΥ - Νοσοκομείο - COVID-19

    Φωτο αρχείου


    Παγώνουν οι προσλήψεις στο ΕΣΥ λόγω εκλογών και σταματούν όλες οι διαδικασίες διορισμού γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία.

    Η αναστολή υπηρεσιακών μεταβολών ξεκίνησε από τη στιγμή της προκήρυξης των εκλογών, οπότε όλοι οι διορισμοί και οι προσλήψεις που θα έδιναν μία ανάσα στα νοσηλευτικά ιδρύματα, παγώνουν.

    Η νέα κυβέρνηση που θα σχηματισθεί, θα αναλάβει να επισπεύσει από τον Σεπτέμβριο τις διαδικασίες.

    Το πρόβλημα είχε αναδείξει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η οποία είχε προβλέψει το πάγωμα των προσλήψεων λόγω της προσφυγής στις κάλπες και είχε καλέσει την κυβέρνηση να «εκδοθούν τα ΦΕΚ διορισμού των γιατρών κλάδου ΕΣΥ που εκκρεμούν από διαδικασίες επιλογής οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί πριν ανακοινωθεί η αναστολή υπηρεσιακών μεταβολών λόγω εκλογών».

    Παγώνουν οι προσλήψεις στο ΕΣΥ

    Ωστόσο τα συγκεκριμένα ΦΕΚ δεν εκδόθηκαν εγκαίρως και κατά συνέπεια οι γιατροί που είχαν επιλεγεί, δεν θα μπορέσουν να αναλάβουν καθήκοντα.

    Οι καθυστερήσεις αυτές παρατείνουν το χρόνιο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία και σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, υπάρχουν 40.000 κενές οργανικές θέσεις.

    Το πρόβλημα θα έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις σε νησιωτικές και άγονες περιοχές, όπου οι ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών είναι έντονες, κάτι που έχουν αναδείξει τόσο το υπουργείο Υγείας που προωθεί την θεσμοθέτηση κινήτρων και την καταβολή υψηλών μισθών για προσέλευση των γιατρών, όσο και οι φορείς των γιατρών που μιλούν για επιδημία παραιτήσεων των γιατρών που ήδη υπηρετούν λόγω του υπερβολικού φόρτου εργασίας εξαιτίας της έλλειψης γιατρών.

    Διαβάστε επίσης:

    Παρατείνεται για ενάμισι χρόνο ο εμβολιασμός για HPV σε παιδιά και εφήβους

    Ποια είναι η ελάχιστη άσκηση που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την υγεία μας;



    ΣΧΟΛΙΑ