• HealthStories.gr

    Όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι συμβασιούχοι του ΕΚΑΒ – Τι λέει η εγκύκλιος

    Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ

    Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ


    Μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουλίου θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) για όλους όσοι θέλουν να προσληφθούν στο ΕΚΑΒ ως συμβασιούχοι, μετά και τις σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

    Η εκδήλωση ενδιαφέροντος αφορά στην πρόσληψη 250 ατόμων με συμβάσεις δύο ετών, ως Επικουρικό Προσωπικό κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων στην Αττική και η Υπουργική Απόφαση έχει υπογραφεί.

    Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας: «Η εν λόγω διαδικασία δεν αφορά σε προκήρυξη θέσεων, αλλά σε καταγραφή των προτιμήσεων των υποψήφιων, ώστε οι φορέας (σ.σ. η 1η ΥΠΕ) να αντλήσει προσωπικό από τους ηλεκτρονικούς πίνακες υποψηφίων, που θα προκύψουν. Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής στην παρούσα διαδικασία υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν αποποιηθεί πρόσληψης τον προηγούμενο χρόνο (2022) ή έχουν παραιτηθεί από 1-1-21».

    Έρχονται οι 250 συμβασιούχοι του ΕΚΑΒ

    Όσοι είχαν υποβάλει και κατά το παρελθόν αίτηση συμμετοχής σε παλαιότερες ενεργοποιήσεις της πλατφόρμας, θα πρέπει να ελέγξουν τα αποθηκευμένα δικαιολογητικά τους ως προς την ισχύ τους, ενώ όλες οι υπεύθυνες δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν εκ νέου με καινούργια ημερομηνία.

    «Όσον αφορά στα απαιτούμενα κριτήρια πρόσληψης της ειδικότητας ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, κύριοι και επικουρικοί πίνακες ισχύει το Π.Δ. 85 (ΦΕΚ A’ 232/17.12.2022), μέρος του οποίου έχει αναρτηθεί στις οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προς ενημέρωση των υποψηφίων, αντί του παραρτήματος 1 της Κ.Υ.Α.

    Οι υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση για την κατηγορία που κατέχουν τα προσόντα, όπως έχουν αναρτηθεί στο «Προσοντολόγιο ΔΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ» στις οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης.

    Εάν από τον έλεγχο των δικαιολογητικών που θα διενεργηθεί, αν διαπιστωθεί ότι ο/η υποψήφιος/υποψήφια δεν πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ή έχει μοριοδοτηθεί σύμφωνα με τα δηλωθέντα από αυτόν με περισσότερα μόρια από αυτά, που προκύπτουν από τα δικαιολογητικά του, ο/η υποψήφιος/υποψήφια διαγράφεται από τους ηλεκτρονικούς καταλόγους».

    Τα ναι και τα όχι στη διαδικασία

    Στη διαδικασία μπορούν να συμμετέχουν:

    α) όσοι και όσες είχαν συμμετάσχει κατά τις προηγούμενες εφαρμογές και μέχρι την έναρξη των νέων αιτήσεων δεν έχουν τοποθετηθεί σε κάποιο φορέα.

    β) όσοι και όσες είχαν συμμετάσχει κατά τις προηγούμενες εφαρμογές και διεγράφησαν/ακυρώθηκαν καθώς δεν είχαν επισυνάψει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή είχαν κάνει λάθος στην αίτησή τους.

    Στη διαδικασία δεν μπορούν να συμμετέχουν:

    α) όσοι και όσες έχουν υπερβεί το 65o έτος της ηλικίας του,

    β) όσοι και όσες κατέχουν άλλη θέση ως επικουρικό προσωπικό ή υπηρετούν ως προσωπικό σε Τοπική Ομάδα Υγείας (Τ.Ομ.Υ.)

    γ) οι υποψήφιοι οι οποίοι έχουν αποποιηθεί πρόσληψη από 1-01-22 ή έχουν παραιτηθεί από 1-01-21.

    Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση μη αποδοχής της τοποθέτησης, αποκλείεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης εγγραφής σε τυχόν συμπληρωματικά ανοίγματα της πλατφόρμας εντός του τρέχοντος έτους.

    Διαβάστε επίσης:

    Καιρός: Με 43άρια μπαίνει το νέο κύμα καύσωνα

    Πώς το 2023 θα καταγραφεί ως η θερμότερη χρονιά και ποια είναι η πρόβλεψη για το 2024

    Ενημέρωση Υπουργείου Υγείας για τον καύσωνα



    ΣΧΟΛΙΑ