• HealthStories.gr

    Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το αρνί και γιατί έχει θέση στη διατροφή μας

    • NewsRoom
    Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το αρνί και γιατί έχει θέση στη διατροφή μας

    Πηγή: healthstories.gr


    Το αρνί ταιριάζει σε κάθε υγιεινή διατροφή, καθώς όχι μόνο περιέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά, αλλά έχει και νόστιμη γεύση.

    Ωστόσο, όσοι σκέπτονται το θέμα της χοληστερίνης, καλά κάνουν, αλλά το αρνί μπορεί να ενταχθεί με μέτρο στη διατροφή και όχι μόνο κάθε Πάσχα.

    Είναι υγιεινό το αρνί;

    Ναι, το αρνί είναι υγιεινό γιατί περιέχει απαραίτητα μέταλλα και βιταμίνες. Μπορείτε να εντάξετε αυτή την πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή σε μια ισορροπημένη διατροφή.

    Ωστόσο, απλά να γνωρίζετε ότι το αρνί περιέχει υψηλή ποσότητα κορεσμένων λιπαρών, επομένως παρακολουθείτε πάντα την ποσότητα που καταναλώνετε για να μην ανέβει η χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια.

    Το αρνί προέρχεται από νεαρά πρόβατα. Είναι ένα δημοφιλές φαγητό που συμπληρώνει τα ψητά δείπνα και τα πιάτα με βάση τα λαχανικά λόγω της χυμώδους γεύσης του. Τα οφέλη του κρέατος αρνιού το καθιστούν ιδανικό για μια ισορροπημένη διατροφή, λόγω της πρωτεΐνης και των αμινοξέων που έχει, σύμφωνα με το healthreporter.com.

    Ένα πλεονέκτημα της κατανάλωσης αρνιού είναι η περιεκτικότητά του σε μονοακόρεστα λιπαρά. Όσοι τρώνε μονοακόρεστα λιπαρά έχουν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης. Χρειάζεστε πολλά υγιεινά λίπη για να παραμείνετε γεμάτοι ενέργεια όλη την ημέρα, ειδικά όταν γυμνάζεστε ή προσπαθείτε να χάσετε βάρος.

    Αυτά τα οφέλη μπορεί να ακούγονται ευχάριστα, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί στις μερίδες αρνιού και τη συχνότητα. Αν τρώτε συχνά π.χ. παιδάκια αρνιού, μπορεί να έχετε αντίθετα αποτελέσματα στην υγεία σας. Το αρνί περιέχει πολλά κορεσμένα λιπαρά, χοληστερόλη και μεγάλο αριθμό θερμίδων που μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους ή προβλήματα που σχετίζονται με την καρδιά.

    Ο τρόπος που μαγειρεύετε το αρνίσιο κρέας μπορεί επίσης να καθορίσει πόσο υγιεινό είναι. Για παράδειγμα, η προσθήκη πολύ λαδιού στις μπριζόλες αρνιού μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα κορεσμένα λιπαρά. Αντίθετα, μαγειρέψτε το κρέας σε μια υγιεινή σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε το με σπανάκι, κρεμμύδι , σπαράγγια ή ραπανάκια.

    Διαβάστε επίσης:

    Πάσχα: Διατροφικές οδηγίες για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη

    ΕΦΕΤ: Συμβουλές για ασφαλή αγορά και κατανάλωση τροφίμων ενόψει Πάσχα



    ΣΧΟΛΙΑ