• HealthStories.gr

    Νόστιμοι συνδυασμοί τροφών που βοηθούν στο αδυνάτισμα

    • NewsRoom


    Κάποιοι συνδυασμοί τροφών μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και το αδυνάτισμα, έτσι ώστε η προσπάθεια να μην είναι βαρετή και να προσφέρει κάποιες νόστιμες λύσεις.

    Αν και αυτοί οι συνδυασμοί τροφών δεν είναι το μαγικό κλειδί για το αδυνάτισμα, έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να κάνετε τα σχέδια διατροφής και άσκησης πιο εύκολα.

    Συνδυασμοί τροφών που βοηθούν στο αδυνάτισμα

    Μπανάνα και φυστικοβούτυρο ή αμύγδαλο

    Οι φυτικές ίνες στις μπανάνες βοηθούν στην προσπάθεια για αδυνάτισμα προσφέροντας μεγαλύτερη πληρότητα στο στομάχι, όπως και το φυστικοβούτυρο. Προσέξτε όμως μην το παρακάνετε, γιατί μπορεί να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.

    Κοτόπουλο με πιπέρι καγιέν

    Μια μελέτη στο Bioscience Reports ανέφερε ότι η καψαϊκίνη στο πιπέρι καγιέν βοηθά το σώμα να αισθάνεται γεμάτο όπως ακριβώς κάνει και το κοτόπουλο.

    Πλιγούρι βρώμης και καρύδια

    Είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός για τον έλεγχο της όρεξης χωρίς να ανεβοκατεβάζει τα επίπεδα σακχάρου. Μάλιστα σε μια μελέτη του για τον Διαβήτη, την Παχυσαρκία και τον Μεταβολισμό τονίζεται ότι τα καρύδια ενεργοποιούν περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στον έλεγχο της όρεξης και των παρορμήσεων.

    Τόνος και τζίντζερ

    Είναι συνηθισμένο να αρωματίζεται ο τόνος με τζίντζερ. Ο τόνος είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης που καταστέλλει την πείνα χωρίς πολλά κορεσμένα λίπη, αλλά προσέχετε τα επίπεδα νατρίου και υδραργύρου.

    Όσο για το τζίντζερ, μια μετα-ανάλυση του 2019 στο Critical Reviews in Food Science and Nutrition έδειξε κάποια πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα στη μείωση του σωματικού βάρους και στην αναλογία ισχίου προς μέση.

    Καφές και κανέλα

    Η καφεΐνη ενισχύει το μεταβολισμό και έτσι καίγονται περισσότερες θερμίδες, ενώ πιθανώς καταστέλλει την όρεξη.

    Και μια μελέτη στο περιοδικό Metabolism: Clinical and Experimental ανέφερε ότι η αρωματική ένωση στην κανέλα, που ονομάζεται κινναμαλδεΰδη, μπορεί να επηρεάσει τα λιποκύτταρα για να κάψουν ενέργεια και επίσης να επηρεάσει το μεταβολισμό.

    Διαβάστε επίσης:

    Με τη στήριξη της ΔΕΠΑ Εμπορίας ολοκληρώθηκε ο νέος παιδότοπος στους ακριτικούς Αρκιούς

    HHG: Δωρεάν ετήσιο check-up και ειδικές παροχές υγείας στην ΠΟΠΥΣΥΠ

    Πνευμονία της Κίνας: Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Νικολέττα Ροβίνα απαντά σε όλα τα ερωτήματα



    ΣΧΟΛΙΑ