• HealthStories.gr

    Κορονοϊός: Η κυβέρνηση σφίγγει τη μέγγενη στους ανεμβολίαστους – Τα νέα μέτρα που έρχονται

    • NewsRoom
    Βέλγιο: Η Γάνδη θα ακυρώσει τις εκδηλώσεις για Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά λόγω αυξημένων κρουσμάτων COVID-19

    κρούσματα κορονοϊού


    Αποφασισμένη να σφίξει κι άλλο τη «μέγγενη» στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, εμφανίζεται η κυβέρνηση.

    Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το κατέστησε σαφές, χθες, στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπογραμμίζοντας εμφατικά ότι «η πραγματικότητα αντιστέκεται και δεν υποχωρεί στις απόψεις όσων αρνούνται να εμβολιαστούν».

    Και η πραγματικότητα αυτή δείχνει ότι, για όσους επιμένουν να αρνούνται να εμβολιαστούν δύο ενδεχόμενα υπάρχουν, είτε θα εμβολιαστούν, είτε θα νοσήσουν θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, αλλά και ανθρώπους στο οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον τους, γεγονός που μπορεί να κοστίσει ζωές.

    Και αυτό δεν θα είναι απλά ένα λάθος. Θα είναι άδικο. Θα είναι ηθικά απαράδεκτο. Γι’ αυτό ακριβώς η επιστροφή από τις διακοπές είναι ανάγκη να συνοδεύεται από τεστ και ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

    Έρχονται νέες ανακοινώσεις- μέτρα

    Παράλληλα ο κ. Οικονόμου, προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, για το συνολικό πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας από το φθινόπωρο και μετά, τονίζοντας με νόημα ότι «η πολιτεία προσφέρει στην κοινωνία όλα τα όπλα που είναι διαθέσιμα για την αναχαίτιση του ιού και την αποκατάσταση της καθημερινότητας σε ένα καλό επίπεδο το φθινόπωρο και το χειμώνα. Απαιτείται όμως η μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους, ώστε να μειωθούν τα κρούσματα, να περιοριστούν οι νοσηλείες και οι απώλειες».

    Το επικρατέστερο πλάνο που εξετάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες του Healthstories, είναι η επιβολή rapid test παντού για τους ανεμβολίαστους και μάλιστα με δικά τους έξοδα. Από τους χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης έως τους εργασιακούς χώρους. Στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα.

    Έτσι λοιπόν στα μέσα πίεσης που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση, προκειμένου να… διεμβολίσει τους ανεμβολίαστους, μετά τις αναστολές εργασίας προστίθεται και το κόστος των τεστ.

    Στο επόμενο level, το Μαξίμου μελετά να υψώσει ένα τεράστιο απαγορευτικό εισόδου σε όλους τους κλειστούς χώρους:

    Καφέ, μπαρ, εστιατόρια, θέατρα, σινεμά, ακόμα κι αν διαθέτουν αρνητικό rapid test!

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Healthstories.gr

    Διαβάστε επίσης

    Ανακατατάξεις στο Μαξίμου: Αναβάθμιση Σκέρτσου, νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Γιάννης Οικονόμου



    ΣΧΟΛΙΑ