• HealthStories.gr

    Ιδρύονται 17 Μονάδες Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών Επεισοδίων με νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας

    • NewsRoom

    Πηγή: healthstories.gr


    Ιδρύονται 17 Μονάδες Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών Επεισοδίων με νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας που συζητήθηκε την Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    Όπως είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη δρομολόγηση του εκσυγχρονισμού του ΕΚΑΒ, τις σημαντικές δράσεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, την επέκταση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, τώρα μία πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας στρέφεται σε έναν αθόρυβο αλλά εξαιρετικά οδυνηρό κίνδυνο. Αυτός δεν είναι άλλος από την αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων στη χώρα μας.

    «Δυστυχώς, έχουμε από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων και αναπηριών από αυτή την αιτία και ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι το εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να αντιμετωπιστεί πολύ αποτελεσματικά τις πρώτες ώρες από τη στιγμή της διάγνωσής του, εφόσον αυτό μπορέσει να αντιμετωπιστεί σε ένα κέντρο το οποίο έχει την υποδομή να το κάνει. Αν περάσει αυτό το κρίσιμο διάστημα, μετά ο κίνδυνος για την απώλεια της ανθρώπινης ζωής, αλλά και για μία πολύ βαριά αναπηρία, αυξάνεται εκθετικά» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Μονάδες Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών

    Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας στον πυρήνα του έχει την ίδρυση 17 ειδικών Μονάδων Αντιμετώπισης των Εγκεφαλικών, με αποκλειστικό αντικείμενο τη συγκεκριμένη απειλή.

    «Νομίζω ότι άπαξ και μπορέσουμε να δρομολογήσουμε αυτό το δίκτυο, θα σώσουμε πολλές ανθρώπινες ζωές, αλλά θα αποφύγουμε και ακόμα περισσότερα περιστατικά χρόνιας παράλυσης, τα οποία ταλαιπωρούν αφόρητα τους ίδιους τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, αλλά προφανώς συνιστούν και μια πολύ μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας”, τόνισε ο κ. Κ. Μητσοτάκης.

    Διαβάστε επίσης:

    Τι να προσέχετε στις ετικέτες όταν αγοράζετε δημητριακά ολικής άλεσης

    Φλαβονοειδή: Σε αυτές τις τροφές μπορείτε να τα βρείτε σε πλούσιες ποσότητες

    Χρυσοχοΐδης-ΠΕΦ: Η συναισθηματική ομιλία και η υψηλή προτεραιότητα στην εθνική φαρμακευτική πολιτική



    ΣΧΟΛΙΑ