• HealthStories.gr

    Ειδικευόμενοι γιατροί: Προβληματίζουν οι ελλείψεις, τα στοιχεία από την 1η ΥΠΕ

    Γιατροί

    Πηγή: healthstories.gr


    Οι ειδικευόμενοι γιατροί είναι άλλος ένας δείκτης, που καταδεικνύει την υποστελέχωση του ΕΣΥ.

    Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η 1η ΥΠΕ – είναι η μεγαλύτερη στη χώρα και αφορά στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής – αποκαλύπτουν τις σοβαρές ελλείψεις στις ΜΕΘ και στις ΜΕΝΝ μεγάλων, μάλιστα, νοσοκομείων στο λεκανοπέδιο, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου.

    Ειδικότερα, όπως προκύπτει, από τις 145 θέσεις είναι καλυμμένες οι 73, οι 72 παραμένουν κενές. Η κατάσταση είναι χειρότερη στο νοσοκομείο ΚΑΤ, το οποίο, υπενθυμίζεται, είναι το μόνο, που αντιμετωπίζει τα ατυχήματα και δέχεται ασθενείς από όλη τη χώρα.

    Ειδικευόμενοι γιατροί: Μεγάλες ελλείψεις

    Από τις ΜΕΘ του ΚΑΤ απουσιάζουν 12 ειδικευόμενοι γιατροί, καθώς, από τις 14 οργανικές θέσεις, είναι καλυμμένες μόνο οι 2.

    Μεγάλες είναι οι ελλείψεις και στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Εκεί απουσιάζουν 10 ειδικευόμενοι γιατροί – το νοσοκομείο διαθέτει συνολικά 20 οργανικές θέσεις ειδικευόμενων γιατρών.

    Στα νοσοκομεία Λαϊκό και Σισμανόγλειο οι κενές θέσεις στις ΜΕΘ είναι 8 και 7 αντίστοιχα.

    Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο ογκολογικό νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι. Εκεί χρειάζονται επιπλέον 6 ειδικευόμενοι γιατροί.

    Τι γίνεται στα νοσοκομεία Παίδων

    Στα τρία νοσοκομεία Παίδων της Αττικής, τα οποία, επίσης, εξυπηρετούν ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό ασθενών από όλη την Ελλάδα, σε κάποιες ΜΕΝΝ απουσιάζει ένας ειδικευόμενος γιατρός, αλλά σε κάποιες άλλες κανένας, είναι όλες οι θέσεις καλυμμένες.

    Πιο συγκεκριμένα, στην Α’ ΜΕΝΝ του Παίδων Αγία Σοφία υπάρχει μία κενή θέση και στη Β’ καμία. Στη ΜΕΘ του εν λόγω νοσοκομείου, ωστόσο, οι κενές θέσεις είναι 5.

    Στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού είναι κενή μία οργανική θέση στη ΜΕΝΝ, αλλά στη ΜΕΘ δεν υπάρχουν κενές θέσεις.

    Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης χρειάζεται ένας ακόμη ειδικευόμενος γιατρός.

    Η κάλυψη των θέσεων στο ΕΣΥ προτεραιότητα

    Το πρόβλημα με τις ελλείψεις γιατρών στο ΕΣΥ είναι γνωστό και είναι το πρώτο από αυτά που συζητήθηκαν στη συνάντηση, που είχε πριν από λίγες μέρες, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με εκπροσώπους της ΕΙΝΑΠ.

    Η κάλυψη των κενών θέσεων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και με ενδιαφέρον αναμένονται όσα θα πει σχετικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

    Οι εργαζόμενοι, πάντως, στα δημόσια νοσοκομεία τονίζουν τη σημασία της παροχής επιπλέον κινήτρων, προκειμένου να μην κηρύσσονται άγονοι οι διαγωνισμοί και να παραμένουν στη χώρα οι νέοι απόφοιτοι της Ιατρικής.

    Διαβάστε επίσης:

    Δυσανεξία στη λακτόζη: Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;

    Αυτό είναι το νέο αντιβιοτικό που σκοτώνει υπερβακτήρια χωρίς να κάνει τα μικρόβια πιο ανθεκτικά

    Vegan τυριά: Ποια προϊόντα βρίσκουμε στην Ελλάδα – Πόσο υγιεινά είναι;



    ΣΧΟΛΙΑ