• HealthStories.gr

    Οι καλύτερες τροφές για την υψηλή αρτηριακή πίεση

    Πηγή: healthstories.gr


    Περίπου το 70% των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών έχουν υπέρταση, δηλαδή υψηλή αρτηριακή πίεση, αλλά κάποιες τροφές σε συνδυασμό με την τακτική άσκηση και τη μείωση του αλκοόλ, βοηθούν να διατηρείται στα φυσιολογικά επίπεδα.

    Η αρτηριακή πίεση είναι η πίεση του αίματος στα τοιχώματα των αγγείων, τα οποία μεταφέρουν το αίμα σε ολόκληρο το σώμα. Αν η αρτηριακή πίεση είναι υψηλή για μεγάλο χρονικό διάστημα οδηγεί σε άλλα προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό.

    Αν και με φαρμακευτική αγωγή μπορείτε να διαχειριστείτε την υψηλή αρτηριακή πίεση, οι αλλαγές στη διατροφή και κάποιες τροφές μπορούν επίσης να βελτιώσουν τις τιμές και να τις επαναφέρουν στα φυσιολογικά όρια.

    Πώς οι τροφές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

    Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Advances in Nutrition, μια διατροφική προσέγγιση για τη διακοπή της υπέρτασης (επίσης γνωστή ως DASH) βοήθησε τους ανθρώπους να μειώσουν σημαντικά την αρτηριακή τους πίεση. Η δίαιτα DASH είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους και χαμηλή σε νάτριο. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε θαλασσινά, φρούτα και ξηρούς καρπούς, θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.



    ΣΧΟΛΙΑ