• HealthStories.gr

    Έρχεται η κοινωνική αντιπαροχή για τη στέγαση των υγειονομικών στα νησιά

    ΕΣΥ- Υγεία


    Η κοινωνική αντιπαροχή θα δώσει λύση στους γιατρούς, στους νοσηλευτές και στους διασώστες, που θέλουν να μετακομίσουν για να εργαστούν στα νησιά, αλλά δεν έχουν πού να μείνουν.

    Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, είναι έτοιμη πρόταση, που θα δώσει μόνιμη λύση στα προβλήματα στέγασης στα νησιά, καθώς και σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές.

    Το θέμα είναι μείζον, με πολλές προεκτάσεις και συζητήθηκε στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Υγείας, όπως αποκάλυψε το Healthstories.

    Λύση η κοινωνική αντιπαροχή

    Τα προβλήματα στέγασης είναι πολλά και γνωστά. Ειδικά σε μεγάλα νησιά, όπου λειτουργούν αρκετά Κέντρα Υγείας και υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν οι βάρδιες, δεν βρίσκονται σπίτια, ούτε, καν, δωμάτια για ενοικίαση.

    Στις περιοχές, που παρατηρείται στεγαστικός κορεσμός, γιατροί, δάσκαλοι, στρατιωτικοί αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

    Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης: «Θα τρέξει δυναμικά αυτή την τετραετία ο θεσμός της κοινωνικής κατοικίας για ευάλωτες ομάδες, της κοινωνικής αντιπαροχής. Το Δημόσιο έχει τόσα οικόπεδα, τα οποία σχολάζουν σήμερα. Μπορούμε σχετικά εύκολα, προγραμματίζουμε στην αρχή να χτίσουμε 2.500 διαμερίσματα σε ακίνητα του δημοσίου.

     Το ίδιο πρέπει να γίνει και σε περιοχές, όπου έχουμε δημόσιες εκτάσεις και παρατηρείται στεγαστικός κορεσμός. Εκεί η κοινωνική αντιπαροχή θα μπορούσε, παραδείγματος χάρη, να εξασφαλίσει στέγη για δασκάλους, για γιατρούς, για το στρατιωτικό μας προσωπικό».

    Έρχονται δικυκλιστές – διασώστες

    Όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρωθυπουργός αφιέρωσε σημαντικό κομμάτι της ομιλίας του στο ΕΚΑΒ. Ανακοίνωσε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα συγκροτηθεί ειδική ομάδα από 250 δικυκλιστές – διασώστες, που θα προηγούνται των ασθενοφόρων, παρέχοντας ταχύτερα τις πρώτες βοήθειες.

    «Ο σκοπός μας είναι στις αστικές και στις ημιαστικές περιοχές το ΕΚΑΒ να μπορεί να ανταποκρίνεται μέσα σε 7-15 λεπτά. Γι’ αυτό και μέσα στις επόμενες εβδομάδες συγκροτούμε, ήδη, μία ειδική ομάδα για τα μεγάλα αστικά κέντρα – ειδικά ξεκινώντας με την Αθήνα – από 250 δικυκλιστές διασώστες, που θα προηγούνται των ασθενοφόρων, παρέχοντας ταχύτερα τις πρώτες βοήθειες.

    Βέβαια, προσθέστε και σε αυτό τη δέσμευσή μας – η οποία, ήδη, υλοποιείται με την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης – για τη μίσθωση υπηρεσιών από το εξωτερικό, ελαφρών ελικοπτέρων, τα οποία θα μπορούν να κάνουν διασώσεις είτε στο βουνό είτε σε δύσκολες περιοχές της πατρίδας μας, προκειμένου να μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να αντιμετωπίζουμε πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο αποτελεσματικά περιστατικά στην ελληνική περιφέρεια».

    Διαβάστε επίσης:

    O Δημήτρης και τα στοιχεία, οι γκρίνιες για τις συνδρομές και η νέα μπηχτή Ολύμπιου

    ΠΦΣ για ελλείψεις φαρμάκων: Προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα, αρκεί να εφαρμοστούν

    Fast food μία φορά την εβδομάδα; Τι μπορεί να νιώσετε στο σώμα



    ΣΧΟΛΙΑ