• HealthStories.gr

    Διατροφικές διαταραχές και COVID-19: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα στους εφήβους

    • NewsRoom
    Διατροφικές διαταραχές και COVID-19: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα στους εφήβους


    Οι διατροφικές διαταραχές είναι η «σκοτεινή» πλευρά της πανδημίας, στην οποία δεν έχει γίνει εκτενής αναφορά.

    Οι επιπλοκές της COVID-19 στην υγεία είναι λίγο – πολύ γνωστές. Οι περισσότερες έχουν «ταυτοποιηθεί» από τους επιστήμονες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η μελέτη έχει σταματήσει, ίσα-ίσα.

    Πολλά, επίσης, λέγονται και γράφονται για τις επιπτώσεις στην υγεία – και δη την ψυχική – λόγω του εγκλεισμού και της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Ωστόσο υπάρχει μία, ακόμη, «σκοτεινή» πλευρά της επιδημίας, στην οποία δεν έχει γίνει εκτενής αναφορά. Αφορά στους εφήβους και στη μεγάλη αύξηση των διατροφικών διαταραχών, που παρατηρήθηκε, ως απόρροια της καθολικής απαγόρευσης.

    Τα στοιχεία σοκάρουν. Όπως έδειξαν διεθνείς επιστημονικές μελέτες, αλλά και τα στοιχεία από τα εξωτερικά ιατρεία δημόσιων νοσοκομείων, που υποδέχονται τέτοια περιστατικά, οι διαταραχές πρόσληψης τροφής διπλασιάστηκαν μέσα στην καραντίνα.

    «Η πανδημία προκάλεσε μια τρομακτική καταιγίδα στους εφήβους. Αν δεν είχε εμφανιστεί η COVID-19 λοίμωξη, πολλοί νέοι άνθρωποι δεν θα είχαν, καν, αναπτύξει κάποια διατροφική διαταραχή», λέει στο Healthstories η ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, επιμελήτρια Α’ στο Τμήμα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής Γενικό Νοσοκομείο Σισμανόγλειο Αμαλία Φλέμινγκ, Κάτια Χατζηγεωργίου.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο healthstories.gr



    ΣΧΟΛΙΑ