• HealthStories.gr

    Μπόνους σε γιατρούς και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που στηρίζουν το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ σε ακριτικές περιοχές

    • NewsRoom

    Πηγή: healthstories.gr


    Οικονομική αποζημίωση θα λάβουν σύντομα γιατροί και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που συνδράμουν το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ στην κάλυψη υπηρεσιών υγείας σε ακριτικές περιοχές.

    Η αποζημίωση θα είναι αντίστοιχη με αυτή που χορηγεί το υπουργείο Υγείας στους γιατρούς και το λοιπό προσωπικό που στελεχώνουν δημόσιες δομές υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές.

    Την χορήγηση οικονομικής αποζημίωσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που συνδράμουν το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης στο libre.gr προαναγγέλλοντας νομοθετική ρύθμιση για το θέμα αυτό.

    “Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν ήδη το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην κάλυψη υπηρεσιών υγείας, ιδίως σε απομακρυσμένες περιοχές. Αυτό γίνεται σήμερα με την τοποθέτηση, για παράδειγμα, ιατρών οπλιτών σε ιατρεία και κέντρα υγείας ακριτικών περιοχών, τις επισκέψεις υγειονομικών κλιμακίων για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών ελέγχων, τη διάθεση στρατιωτικών ιατρών σε νοσοκομεία του ΕΣΥ και οδηγών για τη στελέχωση των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ. Πολύ μεγάλη είναι επίσης η συνεισφορά των εναέριων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στις αεροδιακομιδές ασθενών”, είπε ο κ. Γ. Κεφαλογιάννης και πρόσθεσε:

    “Συνεργαζόμαστε στενά με το Υπουργείο Υγείας ώστε αυτό να γίνεται κατά τρόπο που να μη διαταράσσει τις επιχειρησιακές ανάγκες των Επιτελείων, οι οποίες αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα”.

    Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι “μέσω σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας, οι στρατιωτικοί ιατροί, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό θα λαμβάνουν σύντομα και αυτοί την οικονομική αποζημίωση που το Υπουργείο Υγείας παρέχει σήμερα στο προσωπικό του ΕΣΥ, για τις υγειονομικές υπηρεσίες που προσφέρει σε ακριτικές περιοχές”.

    Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας χορηγεί οικονομική αποζημίωση από 400 έως 1.800 ευρώ σε γιατρούς και νοσηλευτές και ανάλογα με τον τόπο μετακίνησης.

    Διαβάστε επίσης:

    Μάθιου Πέρι: Μπορεί η επίπονη άσκηση να προκαλέσει ανακοπή; Ειδικός απαντά

    10 υγιεινά σνακ με λιγότερες από 200 θερμίδες

    Πόσες φορές είναι φυσιολογικό να αρρωστήσει κάποιος από COVID-19



    ΣΧΟΛΙΑ