• HealthStories.gr

    Αυτοψίες και έλεγχοι στο πρόγραμμα του Μ. Χρυσοχοΐδη – Οι top άξονες στον μπλε φάκελο

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Υγείας

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη


    Μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη, που έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όλοι αναρωτιούνται τι έχει σειρά.

    Οι αυτοψίες και οι έλεγχοι στις δομές Υγείας μπαίνουν στο καθημερινό πρόγραμμα του αρμόδιου Υπουργού, καθώς θέλει να έχει ιδία άποψη για το πώς λειτουργεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και μια σαφή πρώτη εικόνα πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.

    Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξάφνιασε χθες τους νέους του συνεργάτες, όταν, αντί να πάει το πρωί στο γραφείο του στην Αριστοτέλους, μετέβη στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας. Πιστός στη δέσμευση της κυβέρνησης να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, έπιασε αμέσως δουλειά, πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι της ορκωμοσίας…

    Με αυτοψίες θα αποκτήσει εικόνα ο Υπουργός

    Πηγές του Υπουργείου Υγείας, παρόλο που δεν γνωρίζουν ακόμη τον τρόπο, με τον οποίο εργάζεται ο κ. Χρυσοχοΐδης, εκτιμούν ότι επίκεινται αυτοψίες και σε άλλα νοσοκομεία, αλλά και, πρωτίστως, στο ΕΚΑΒ, μετά και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού ότι θα δημιουργηθούν μικτά πληρώματα ασθενοφόρων, που θα αποτελούνται από εξειδικευμένο προσωπικό της Πυροσβεστικής και του Στρατού.

    Οι απρογραμμάτιστες επισκέψεις Υπουργών σε μέρη, τα οποία άπτονται του τομέα τους, δεν είναι κάτι καινούριο. Αποτελεί μια πάγια τακτική όλων όσοι θέλουν να δουν από πρώτο χέρι πώς ρολάρει το σύστημα και τι προβλήματα υπάρχουν, αλλά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

    Ο νέος Υπουργός Υγείας θα βάλει, όπως φαίνεται, αυτές τις επισκέψεις στο πρόγραμμά του. Ίσως είναι κι ένας τρόπος να δείξει στους εργαζόμενους ότι θα είναι παρών στο πλευρό τους.

    Παράλληλα, όμως, δίνει το μήνυμα σε διοικήσεις, συνδικαλιστές και εργαζόμενους, ότι δεν θα ανεχθεί από κανέναν πρακτικές και συμπεριφορές, που μπορεί να αποβούν σε βάρος των πολιτών, επιτείνοντας την ταλαιπωρία τους στα δημόσια νοσοκομεία.

    Οι top άξονες στον μπλε φάκελο

    Χθες ο κ. Χρυσοχοΐδης παρέλαβε τον δικό του μπλε φάκελο από τον πρωθυπουργό.

    Όπως είπε και σε βίντεο στο TikTok ο κ. Μητσοτάκης, κάθε μπλε φάκελος περιλαμβάνει το πρόγραμμα διακυβέρνησης για την περίοδο 2023 – 2027, τον προγραμματισμό και τις προτεραιότητες του τρέχοντος έτους, το σύνολο των κειμένων αναφοράς για το κυβερνητικό έργο της περιόδου Ιουλίου 2019 – Μαΐου 2023, καθώς και το χρονοδιάγραμμα των βασικών υποχρεώσεων και εργασιών.

    Συνολικά οι μπλε φάκελοι περιέχουν 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις. Η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και η εκπλήρωση των παραδοτέων θα είναι υπό την εποπτεία των κ.κ. Άκη Σκέρτσου και Θανάση Κοντογεώργη.

    Στον φάκελο του Υπουργού Υγείας περιέχονται εν πολλοίς οι προγραμματικές δεσμεύσεις της ΝΔ, οι οποίες κινούνται στους ακόλουθους άξονες:

    • Ψηφιακός μετασχηματισμός Υγείας.
    • Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας
    • Αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζομένους
    • Ενίσχυση του ΕΚΑΒ και δημιουργία έξι νέων βάσεων για πρωτογενή διάσωση και αεροδιακομιδές για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
    • Αξιολόγηση διοικήσεων νοσοκομείων και ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς με χρήση αντικειμενικών δεικτών.
    • Μείωση χρόνου αναμονής για χειρουργικές πράξεις
    • Μείωση του χρόνου αναμονής για ραντεβού σε εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων κατά 80% έως το 2027
    • Επέκταση του θεσμού του προσωπικού γιατρού σε όλο τον πληθυσμό της χώρας
    • Υλοποίηση των σχεδιασμένων προγραμμάτων μαζικών προληπτικών ελέγχων
    • Δημιουργία 311 νέων δομών, υλοποίηση 211 δράσεων & προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής ψυχικής υγείας και ενίσχυση 279 υφιστάμενων δομών και υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Στον Ευαγγελισμό η πρώτη επίσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

    Το καλύτερο άθλημα για να μάθουν πρώτα τα παιδιά

    Αυτά που χρειάζεται η λιπαρή επιδερμίδα το καλοκαίρι



    ΣΧΟΛΙΑ