• HealthStories.gr

    3 ιδέες για σάντουιτς με τα περισσεύματα από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

    • NewsRoom


    Εξοικονομήστε χρόνο και χρήμα και αποφύγετε τη σπατάλη τροφίμων με αυτές τις ιδέες για σάντουιτς που μπορείτε να φτιάξετε με τα περισσεύματα από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

    Τα σάντουιτς μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αξιοποιήσετε τα υλικά που έχουν απομείνει και να καταναλώσετε επιπλέον λαχανικά.

    Τα περισσεύματα από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μπορεί να χάσουν την “αίγλη” τους πολύ γρήγορα όταν τα ξαναζεσταίνετε την επόμενη μέρα. Και αυτό συχνά οδηγεί σε σπατάλη τροφίμων.

    Αλλά η μετατροπή των υπολειμμάτων σε ένα εντελώς νέο, νόστιμο γεύμα μπορεί να τα κάνει πολύ πιο ελκυστικά και να σας εξοικονομήσει χρήματα και χρόνο, καθώς δεν μαγειρεύετε από την αρχή.

    Ένα από τα καλύτερα, πιο ευέλικτα γεύματα για να φτιάξετε με τα περισσεύματα των γιορτών, είναι το ταπεινό σάντουιτς.

    Επιπλέον, τα σάντουιτς προσαρμόζονται πλήρως με βάση το τι έχετε στη διάθεσή σας και τι σας αρέσει να τρώτε περισσότερο. Έχετε κάποια επιπλέον λαχανικά; Ρίξτε τα από πάνω. Προτιμάτε τη μουστάρδα Dijon από μια κοκκώδη μουστάρδα; Κάντε την αλλαγή. Αν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε ένα ψωμί ολικής αλέσεως ως βάση και προσθέστε όσο το δυνατόν περισσότερα φρούτα και λαχανικά για το πιο υγιεινό σάντουιτς.

    Εδώ είναι τρεις νόστιμες συνταγές για να γευματίσετε με τα περισσεύματα από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

    1. Το απόλυτο σάντουιτς με ζαμπόν

    Ένα ψητό ζαμπόν κοσμεί το τραπέζι σε πολλές γιορτές και έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Κόβοντάς το σε φέτες δημιουργείται η τέλεια γέμιση με πρωτεΐνη για ένα σάντουιτς. Το φρέσκο ​​μαρούλι προσθέτει λίγη τραγανότητα και φυτικές ίνες, ενώ το ψωμί ολικής αλέσεως σας βοηθά να πάρετε τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τις βιταμίνες Β που χρειάζεται το σώμα σας. Λίγο ζουμάκι από το χριστουγεννιάτικο γεύμα θα ταιριάξει όμορφα.

    2. Σάντουιτς γαλοπούλας

    Η ψητή γαλοπούλα είναι για πολλούς το κυρίως πιάτο στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και αυτή η άπαχη πηγή πρωτεΐνης μπορεί να είναι μια υγιεινή προσθήκη σε κάθε πιάτο. Αν έχετε κάποια σάλτσα π.χ. Cranberry μπορεί να προσθέσει γλυκύτητα και αντιοξειδωτικά.

    3. Σάντουιτς με μοσχαρίσιο φιλέτο

    Το περισσευούμενο μοσχαρίσιο φιλέτο ή μπριζόλα μαζί με ρόκα ή τη σαλάτα που περίσσεψε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί, είναι ένα χορταστικό γεύμα, γεμάτο με θρεπτικά συστατικά για να κάνει το σάντουιτς σας ακόμα καλύτερο. Αν προσθέσετε μία πικάντικη μουστάρδα ή μία σος από μέλι, μουστάρδα και λεμόνι, η γεύση θα απογειωθεί.



    ΣΧΟΛΙΑ