• LIFE&STYLE

    Φαγητό στο γραφείο: 5+1 ιδέες για να τρως υγιεινά και οικονομικά στη δουλειά

    • NewsRoom


    Δευτέρα αύριο και μία νέα εβδομάδα στο γραφείο ξεκινά. Μία εβδομάδα υποχρεώσεων, δουλειάς και ευθυνών! Και εσύ, ναι εσύ, (και εγώ) δεν προλαβαίνουμε να μαγειρέψουμε και έτσι είτε τρώμε κάτι από έξω είτε κάτι στα πολύ γρήγορα όταν κουρασμένοι γυρίσουμε στο σπίτι.

    Όμως αυτό – μεταξύ μας- ξέρουμε πως δεν είναι καλό για την υγειά μας, όπως ξέρουμε πως υπάρχουν τόσες πολλές λύσεις για να πάρουμε μαζί στο γραφείο και να φάμε πιο υγιεινά αλλά και να γλιτώσουμε λεφτά από τα delivery.

    1.Τοστ με ψωμί ολικής: Μπορείς να βάλεις τυρί light, γαλοπούλα, φυσικά, είτε καπνιστή είτε βραστή και λαχανικά (π.χ. ντομάτα, πιπεριά). Πάρε μαζί σου και ένα φρούτο! Άκρως υγιεινό και θρεπτικό.

    tost

    2.Σάντουιτς με ψωμί ολικής ή με αραβική πίτα: Η ίδια περίπου συνταγή με την προηγούμενη. Τυρί light, γαλοπούλα (βραστή ή καπνιστή), μπορείς να βάλεις και κοτόπουλο φιλέτο, μαγιονέζα light ή σος γιαουρτιού, μαρούλι, ντομάτα και γενικά ό,τι τραβάει η όρεξή σου!

    araviki

    3.Σαλάτα: Μαρούλι με τόνο και γιαούρτι, ωμά λαχανικά με σος από μουστάρδα και μέλι, τυρί cottage και παξιμάδια. Πολλές παραλλαγές και όλες νόστιμες!

    salata

    4.Μακαρονοσαλάτα: Ζυμαρικά ολικής άλεσης, τόνος, ή καπνιστό σολομό ή τυρί cottage, λαχανικά (π.χ. ντομάτα, αγγούρι, χρωματιστές πιπεριές κτλ) και (ωμό) ελαιόλαδο.

    makaronosalata

    5.Σπιτική πίτα: Και όμως μπορείς να φας πίτες(πρασόπιτα, τυρόπιτα, χορτόπιτα και άλλες), αρκεί να είναι σπιτικές. Με διάφορες παραλλαγές μπορείς να την κάνεις πιο ελαφριά και θρεπτική.

    pita

    και κάτι γλυκό

    6.Γιαούρτι: Με μέλι και δημητριακά ολικής ή βρώμη, φρούτα και για όσους αγαπούν την σοκολάτα μπορείτε να ρίξετε λίγη μαύρη σοκολάτα τριμμένη από πάνω. Νόστιμο, θρεπτικό και υγιεινό.

    giaourti (1)

     



    ΣΧΟΛΙΑ