• HealthStories.gr

    14 συμβουλές για να χάσετε λίπος στην κοιλιά χωρίς δίαιτα

    • NewsRoom
    Γυναίκα κατάφερε να χάσετε λίπος στην κοιλιά χωρίς δίαιτα

    Πηγή: healthstories.gr


    Ένα επίπεδο στομάχι χωρίς λίπος στην κοιλιά είναι εφικτό ακόμα και χωρίς δίαιτα, αρκεί να ενσωματώσετε στις συνήθειές σας κάποιες υγιεινές συμβουλές η αξία των οποίων έχουν επιβεβαιωθεί από επιστημονικές μελέτες.

    Δείτε τις 14 αποτελεσματικές συμβουλές χωρίς δίαιτα για να χάσετε λίπος από την κοιλιά γρήγορα και φυσικά:

    1. Ξεκινήστε τη μέρα σας νωρίς

    Αν και ο αρκετός ύπνος μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του μεταβολικού σας ρυθμού, ο ύπνος μπορεί και να αναιρέσει οποιοδήποτε όφελος. Μια παλαιότερη μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό Obesity αποκάλυψε ότι όσοι κοιμόντουσαν αργά και έσφυζαν μετά τις 10:45 το πρωί, έτρωγαν σχεδόν 250 περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας και αυτό γιατί έτρωγαν λιγότερα υγιεινές τροφές.

    2. Αγαπήστε τα μούρα

    Αντί να χορτάσετε την επιθυμία σας για γλυκό με ζάχαρη, στραφείτε στα μούρα και απολαύστε μια πιο λεπτή μέση σε ελάχιστο χρόνο χωρίς άσκηση. Τα μούρα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής σε όλο το σώμα, και έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν αποκαλύπτει ότι ποντίκια που ακολουθούσαν μια διατροφή πλούσια σε κεράσια έχασαν ένα σημαντικό ποσοστό του λίπους της κοιλιάς τους σε σύγκριση με ποντίκια που δεν έτρωγαν κεράσια. Τα μούρα όπως οι φράουλες, τα σμέουρα, τα βατόμουρα και τα βατόμουρα έχουν επίσης ρεσβερατρόλη, μια αντιοξειδωτική χρωστική ουσία που έχει συνδεθεί με μείωση του λίπους στην κοιλιά και μειωμένο κίνδυνο άνοιας.

    3. Αποφύγετε τα τρανς λιπαρά και τα υδρογονωμένα έλαια

    Εάν ένα προϊόν διατροφής αναφέρει ότι περιέχει μερικώς υδρογονωμένα έλαια, τότε τρώτε τρανς λιπαρά, τα οποία μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, υψηλής χοληστερόλης και παχυσαρκίας με κάθε μπουκιά.

    4. Σηκώστε βάρη

    Εάν σκέφτεστε σοβαρά να απαλλαγείτε από αυτό το λίπος στην κοιλιά γρήγορα, η προπόνηση με αντίσταση μπορεί να είναι το κλειδί. Μια μελέτη από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η προσθήκη προπόνησης με βάρη στις προπονήσεις των ενηλίκων ανδρών μείωσε σημαντικά τον κίνδυνο κοιλιακής παχυσαρκίας σε μια πολυετή περίοδο μελέτης

    Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ διαπίστωσε μάλιστα ότι μόλις 16 εβδομάδες προπόνησης με βάρη αύξησαν τους μεταβολικούς ρυθμούς των συμμετεχόντων στη μελέτη κατά 7,7 %, καθιστώντας ευκολότερο να χάσετε αυτά τα επιπλέον εκατοστά γύρω από τη μέση σας.

    5. Σταματήστε να προσθέτετε γλυκαντικά στα τρόφιμα και τα ποτά σας

    Σύμφωνα με ερευνητές του Yale, τα τεχνητά γλυκαντικά συνδέονται στην πραγματικότητα με αυξημένο κίνδυνο κοιλιακής παχυσαρκίας και αύξησης βάρους, πιθανόν επειδή μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα ινσουλίνης με παρόμοιο τρόπο με τη ζάχαρη.

    6. Τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες

    Το μυστικό για πιο λεπτό στομάχι σε χρόνο μηδέν; Πολλές φυτικές ίνες στη διατροφή. Ερευνητές στο Ιατρικό Κέντρο Wake Forest Baptist διαπίστωσαν ότι κάθε 10 γραμμάρια ημερήσια αύξηση σε διαλυτές φυτικές ίνες συσχετίστηκε με 3,7 % μείωση του επικίνδυνου σπλαχνικού λίπους σε διάστημα πέντε ετών.

    7. Ανταλλάξτε την κέτσαπ με σάλτσα

    Η κέτσαπ είναι νόστιμη, αλλά είναι επίσης ένας σοβαρός σαμποτέρ όταν πρόκειται για τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους. Η κέτσαπ είναι γεμάτη με ζάχαρη – έως και τέσσερα γραμμάρια ανά κουταλιά της σούπας! Χρησιμοποιήστε σάλτσα από φρέσκες ντομάτες.

    8. Πάρτε περισσότερη βιταμίνη D

    Ερευνητές στο Κέντρο Ερευνών Καρκίνου Fred Hutchinson διαπίστωσαν ότι οι υπέρβαρες γυναίκες μεταξύ 50 και 75 ετών με έλλειψη βιταμίνης D, που αύξησαν την πρόσληψη της βιταμίνης του ήλιου έχασαν περισσότερο βάρος και σωματικό λίπος από εκείνες που δεν το έκαναν. Βεβαιωθείτε ότι εκθέτετε τον εαυτό σας στον ήλιο 15 λεπτά την ημέρα χωρίς αντηλιακό.

    9. Τρώτε περισσότερους ξηρούς καρπούς

    Αν και οι ξηροί καρποί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, αυτό το λίπος που περιέχουν τους κάνει τόσο ισχυρά όπλα στον πόλεμο ενάντια σε μια κοιλιά που φουσκώνει. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Diabetes Care αποκάλυψε ότι οι συμμετέχοντες στη μελέτη που κατανάλωναν μια διατροφή πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, όπως αυτά που έχουν οι ξηροί καρποί, σε μια περίοδο 28 ημερών, κέρδισαν λιγότερο λίπος στην κοιλιά από εκείνους που κατανάλωναν κορεσμένα λιπαρά, ενώ παράλληλα βελτίωσαν την ευαισθησία στην ινσουλίνη τους.

    10. Αρωματίστε το φαγητό σας με σκόρδο

    Μια κορεατική μελέτη διαπίστωσε ότι τα ποντίκια που έλαβαν μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά συμπληρωμένη με σκόρδο έχασαν σημαντικά περισσότερο βάρος και λίπος στην κοιλιά από εκείνα που έτρωγαν απλώς λιπαρά τρόφιμα. Ακόμα καλύτερα, βελτίωσαν επίσης την υγεία του ήπατός τους, καθιστώντας ευκολότερο να παραμείνουν υγιείς και να κάψουν αυτό το υπερβολικό λίπος μακροπρόθεσμα.

    11. Βουρτσίστε τα δόντια σας

    Μια μελέτη που διεξήχθη από ένα δείγμα άνω των 14.000 συμμετεχόντων διαπίστωσε ότι το βούρτσισμα μετά από κάθε γεύμα συνδέεται με χαμηλότερο βάρος. Αυτή η γεύση μέντας οδοντόκρεμας όχι μόνο συγκρούεται με σχεδόν κάθε φαγητό, αλλά το βούρτσισμα μπορεί επίσης να προκαλέσει μια αντίδραση Παβλόφ που λέει στον εγκέφαλό σας ότι η κουζίνα είναι κλειστή.

    12. Προσθέστε ξύδι στις τροφές

    Μια μελέτη 12 εβδομάδων που δημοσιεύτηκε στο Bioscience, Biotechnology and Biochemistry αποκάλυψε ότι τα παχύσαρκα άτομα που έκαναν το ξύδι μέρος της διατροφής τους έχασαν περισσότερο λίπος στην κοιλιά από μια ομάδα ελέγχου και άλλες έρευνες δείχνουν ότι τα όξινα τρόφιμα, όπως το ξύδι, μπορούν να αυξήσουν τον μεταβολισμό έως και 40%.

    13. Καταναλώστε έναν συνδυασμό ασβεστίου και βιταμίνης D

    Η προσθήκη επιπλέον ασβεστίου και βιταμίνης D στη διατροφή σας θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε την επίπεδη κοιλιά που ονειρευόσασταν. Σε διάστημα μόλις 12 μηνών, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί, διαπίστωσαν ότι οι παχύσαρκες γυναίκες που αύξησαν την πρόσληψη ασβεστίου έχασαν 11 κιλά σωματικού λίπους χωρίς άλλες σημαντικές διατροφικές τροποποιήσεις. Για να διατηρήσετε τις επιλογές ασβεστίου σας υγιείς, δοκιμάστε ανάμεσα σε πηγές γαλακτοκομικών, πλούσια σε ασβέστιο φυλλώδη λαχανικά, λιπαρά ψάρια, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

    14. Αποφύγετε το φαγητό μετά το δείπνο

    Σταματήστε να αντιμετωπίζετε την κουζίνα σας σαν ένα ολονύχτιο εστιατόριο και θα σταματήσετε να βλέπετε αυτά τα ανεπιθύμητα κιλά να συσσωρεύονται. Τα αποτελέσματα μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο Cell Metabolism διαπίστωσαν ότι τα ποντίκια που είχαν πρόσβαση σε τροφή μόνο κατά τη διάρκεια μιας περιόδου οκτώ ωρών παρέμειναν αδύνατα κατά τη διάρκεια της μελέτης, ενώ εκείνα που έτρωγαν τον ίδιο αριθμό θερμίδων σε διάστημα 16 ωρών κέρδισαν σημαντικά περισσότερο βάρος, ιδιαίτερα γύρω από τη μέση τους.

    Πηγή: eatthis.com

    Διαβάστε επίσης

    Ενεργειακή ακρίβεια και αυξήσεις των πρώτων υλών «ροκάνισαν» την κερδοφορία της 3 Άλφα

    The Ellinikon Moments: Συγκλόνισε η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου



    ΣΧΟΛΙΑ