• ΥΓΕΙΑ

    Σεξ: 5 αλήθειες απ’ τον πλανήτη «γη»

    • Έφη Τσιβίκα
    σεξ-ζευγάρι


    Πιστεύετε ότι αν δεν έχετε συναρπαστικό σεξ επτά φορές την εβδομάδα, δεν κάνετε… ensemble στο κρεβάτι και δεν ζείτε για τη στιγμή που θα δείτε το έτερον ήμισυ κάτι δεν πάει καλά με τη σχέση σας; Προσδεθείτε, προσγειωνόμαστε!

    Η κουλτούρα μας όσον αφορά στην αγάπη, τον έρωτα και το γάμο, είναι γεμάτη από παρανοήσεις σχετικά με το τι είναι ρεαλιστικό, υγιές και βιώσιμο σε μια μακροχρόνια σεξουαλική σχέση. Τα πρότυπα που πλασάρονται μας «επιβάλλουν» να αισθανόμαστε τρελά ερωτευμένοι με τους συντρόφους μας καθημερινά και για πάντα και μας κάνουν να νιώθουμε «εξωγήινοι» όταν βιώνουμε φυσιολογικές καταστάσεις, όπως η αμφιβολία, το άγχος ή η ανία, εφόσον έχουμε βρει τον «κατάλληλο» σύντροφο. Κατά πόσο όμως αυτή η εικόνα αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα;

    5 αλήθειες για τις οποίες δεν μιλάει κανείς 

    από την ψυχολόγο-θεραπεύτρια Sheryl Paul

    1. Το σεξ είναι ό,τι λειτουργεί και για τους δύο

    Ορισμένα ζευγάρια κάνουν  σεξ τρεις φορές την εβδομάδα, άλλα μια φορά το μήνα και κάποια άλλα μία φορά το χρόνο. Αν αυτό είναι κάτι που ικανοποιεί και τους δύο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και για το πώς εκφράζεται το κάθε ζευγάρι κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Τίποτα δεν είναι λάθος αν το θέλουν και οι δύο.

    1. Ο ένας από τους δύο έχει περισσότερες σεξουαλικές ορμές

    Συνήθως ο ένας από τους δύο συντρόφους έχει μεγαλύτερη σεξουαλική ορμή από τον άλλον. Και παρόλο που θεωρούμε ότι αυτός που έχει περισσότερες σεξουαλικές ανάγκες είναι ο άντρας, αυτό δεν ισχύει πάντα και μπορεί να αλλάζει από σχέση σε σχέση. Για παράδειγμα, μπορεί στην προηγούμενη σχέση σας ο «ορμητικός» να ήταν ο άλλος, αλλά στην επόμενη αυτός που θα θέλει… κι άλλο να είστε εσείς.

    1. Το σεξ δεν περιορίζεται στην κρεβατοκάμαρα

    Ορισμένοι άνθρωποι τείνουν να περιορίζουν την έννοια του σεξ σε  αυτό που συμβαίνει στην κρεβατοκάμαρα. Αυτή η φιλοσοφία, όμως, ακυρώνει αγκαλιές, φλερτ, φιλιά και όλες τις άλλες μορφές σεξουαλικής έκφρασης που μπορούν να γεμίσουν τις ώρες, μέρες ή μήνες που μεσολαβούν ανάμεσα σε αυτό που συνήθως αντιλαμβανόμαστε ως «πραγματικό» σεξ. Αν όμως εκλάβει κανείς το σεξ ως μία πιο ευρεία έννοια, τότες ενδεχομένως να συνειδητοποιήσει ότι η ζωή του έχει αρκετό από αυτό.

    1. Όλοι οι άλλοι δεν έχουν τέλεια σεξουαλική ζωή

    Τα περισσότερα  ζευγάρια, σε μια μακροχρόνια σχέση, κάποια στιγμή θα έρθουν αντιμέτωπα με «σύννεφα» στη σεξουαλική τους ζωή. Γνωρίζοντας ότι η πεποίθησή πώς οι άλλοι έχουν άψογη σεξουαλική ζωή συνήθως δεν τεκμηριώνεται, αντί να συγκρίνετε τον εαυτό σας με ψευδή πρότυπα και να ντρέπεστε ή να προβληματίζεστε, θα απελευθερωθείτε, θα δείτε το πρόβλημα στο πραγματικό του μέγεθος και ενδεχομένως να το συζητήσετε ανοιχτά με το ταίρι σας, έτσι ώστε να βρείτε μια λύση.

    1. Το σεξ δεν προσδιορίζεται από το αποτέλεσμα

    Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η σεξουαλική πράξη δεν μετράει αν δεν ολοκληρώσουν και οι δύο παρτενέρ. Όμως αυτό δεν ισχύει. Το σεξ περιλαμβάνει αγγίγματα, αγκαλιές, φιλιά και πολλούς άλλους τρόπους έκφρασης που προσφέρουν μεγάλη ικανοποίηση στο ζευγάρι. Υγιής σεξουαλική σχέση είναι αυτή μέσα στην οποία και οι δύο σύντροφοι νιώθουν ασφαλείς να εκφράσουν και να ανακαλύψουν μαζί τη σεξουαλικότητά τους, χωρίς να ακυρώνουν το ερωτικό τους ταξίδι, αν δεν καταφέρουν τελικά να φτάσουν στον προορισμό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έρωτας ή χρήμα; Νέα στοιχεία δείχνουν τι μας κάνει να νιώθουμε ευτυχία!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάουνα: Δείτε από ποιες σοβαρές ασθένειες προστατεύει τους άνδρες

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απώλεια βάρους: Η αλήθεια πίσω απ’ τους μεγάλους μύθους



    ΣΧΟΛΙΑ