• ΥΓΕΙΑ

    Γκάγκα: Η μονιμότητα στις προσλήψεις του ΕΣΥ δεν καταργείται


    Εγκύκλιο απέστειλε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα προς τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), προκειμένου να ενημερώσουν τους γιατρούς των εποπτευόμενων Μονάδων Υγείας σχετικά με το θέμα της μονιμότητας των ιατρών του ΕΣΥ.

    Στην εγκύκλιο αναφέρονται τα εξής :

    «Προς αποφυγή παρερμηνειών, διευκρινίζουμε ότι η μονιμότητα στις προσλήψεις του ΕΣΥ ΔΕΝ καταργείται.

    Ο νόμος 4915/2022 (ΦΕΚ 63/τ. Α΄) προσθέτει την αναγνώριση προϋπηρεσίας σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Β. Αμερική, η Μ. Βρετανία, η Ελβετία και η Ιαπωνία. Πρόκειται για διάταξη συμπληρωματική προς τον νόμο 2889/2001 (ΦΕΚ 37/τ. Α΄) όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο 3204/2003 (ΦΕΚ 296/τ. Α΄) και ισχύει έως σήμερα και βάσει αυτού αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προσθήκη δηλαδή που έγινε, αφορά την προϋπηρεσία σε τρίτες χώρες, και καμία άλλη μεταβολή δεν έχει γίνει. Η προσθήκη των νέων χωρών (και της Μ. Βρετανίας, λόγω εξόδου από την ΕΕ) είναι η μόνη αλλαγή που γίνεται στις διατάξεις που ισχύουν για τους ιατρούς του ΕΣΥ.

    Τα εδάφια των νόμων 3754/2009 (ΦΕΚ 43/τ. Α΄) και 4316/2014(ΦΕΚ 270/τ. Α΄), που ορίζουν ότι γίνεται ατομική κρίση των ιατρών στην πενταετία, ισχύουν όπως ίσχυαν από το 2009 και 2014 αντίστοιχα, και δεν καταργούνται. Δηλαδή, οι θέσεις δεν επαναπροκηρύσσονται και δεν καταργείται η μονιμότητα».

    Διαβάστε επίσης:

    Νόσος Κινητικού Νευρώνα: 36χρονος κατάφερε να επικοινωνήσει μετά από εμφύτευση συσκευής στον εγκέφαλο

    Τίτλοι τέλους στην επιδημία COVID-19: Προς πλήρη άρση των μέτρων τις επόμενες ημέρες, σε υψηλό τριμήνου τα νέα κρούσματα

    Τζανάκης: Σε έξαρση η πανδημία – Eπιδείνωση των σκληρών δεικτών τις επόμενες μέρες

     



    ΣΧΟΛΙΑ