• ΥΓΕΙΑ

    Γιώργος Σουρβίνος: Το πρώτο κρούσμα της Όμικρον στην Κρήτη-Όσα γνωρίζουμε για τον ασθενή «μηδέν»

    • NewsRoom
    Γιώργος Σουρβίνος: Το πρώτο κρούσμα της Όμικρον στην Κρήτη-Όσα γνωρίζουμε για τον ασθενή «μηδέν»

    Πρώτο κρούσμα της Όμικρον στην Κρήτη


    Ο Γιώργος Σουρβίνος, καθηγητής Κλινικής Ιολογίας, μίλησε στον ΣΚΑΪ για το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον που εντοπίστηκε στα Χανιά Κρήτης, το οποίο μάλιστα ταυτοποιήθηκε στο εργαστήριο του καθηγητή.

    Το ιστορικό του ταξιδιώτη ήταν αυτό που κίνησε όλη την διαδικασία( είχε ταξιδέψει στην Νότιο Αφρική και έφτασε στη χώρα μας στις 26 Νοεμβρίου ) και η επιμονή του να ελεγχθεί με διαδοχικά ραπιντ τεστ και με την θετικοιποίηση τους να προβεί σε διαγνωστικό κέντρο για pcr test, δήλωσε ο κ. Σουρβίνος.

    Το ιατρικό κέντρο επικοινώνησε με το εργαστήριο όπως του  δήλωσε ο κ. Σουρβίνος, όπου πραγματοποιήθηκε γονιδιοματικός έλεγχος για την Όμικρον.

    Σχετικά με τον ασθενή, ο καθηγητής επιβεβαίωσε πως έχει ήπια συμπτώματα και παραμένει κατ’ οίκον, δίχως να χρειαστεί να προσέλθει σε νοσοκομείο.

    «Η ιχνηλάτηση ξεκίνησε νωρίτερα, μέρες πριν το αποτέλεσμα της γονιδιοματικής ανάλυσης», τόνισε παράλληλα ο Γιώργος Σουρβίνος και συμπλήρωσε ότι ο πρώτος κύκλος των αποτελεσμάτων ήταν αρνητικός.

    Ευτυχή χαρακτήρισε επίσης ο κ. Σουρβίνος  την συγκυρία που είναι γνωστή η προέλευση του κρούσματος.

    «Είμαστε σε επαγρύπνηση και προετοιμασμένοι ως χώρα και ως ΕΟΔΥ για την εμφάνιση και άλλων κρουσμάτων στην κοινότητα. Ήταν συγκυρία που εντοπίστηκε στα Χανιά. Θα εμφανιστούν κι άλλα τέτοια κρούσματα» συμπλήρωσε ο ίδιος

    «Είμαστε μπροστά στο άγνωστο και έχουμε ανάγκη για περισσότερα επιστημονικά δεδομένα» τόνισε αναφορικά με την μετάλλαξη Όμικρον

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ