ΥΓΕΙΑ

Γερμανία: Το Βερολίνο θέλει να αποφύγει το lockdown παρά την άνοδο των κρουσμάτων

  • NewsRoom
Κρίστιαν Λίντνερ - Γερμανία

Κρίστιαν Λίντνερ, υπουργός Οικονομικών στη Γερμανία


Η κυβέρνηση στη Γερμανία δεν θέλει να επιβάλλει νέο lockdown παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των κρουσμάτων της covid-19 αυξάνεται ραγδαία λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορονοϊού, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ.

«Θέλουμε να αποφύγουμε τα γενικευμένα κλεισίματα ολόκληρων περιοχών στο μέλλον», επεσήμανε ο Λίντνερ μιλώντας στις εφημερίδες Stuttgarder Nachrichten και Neue Berliner Redaktionsgesellschaft.

«Στόχος μας παραμένει να διατηρήσουμε την κοινωνική ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο και να αποφύγουμε τη ζημιά για την κοινωνία όσο το δυνατόν περισσότερο», εξήγησε.

Ο Λίντνερ έχει καλέσει τη Γερμανία να είναι σε θέση να εμβολιάσει το σύνολο του πληθυσμού της μέσα σε ένα μήνα σε περίπτωση νέων κυμάτων της πανδημίας.

Η Γερμανία έχει σχετικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού σε σχέση με άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες: το 71,3% του πληθυσμού της είναι πλήρως ανοσοποιημένο κατά της covid-19 και το 39,3% έχει λάβει αναμνηστική δόση.

Σήμερα το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ της Γερμανίας ανακοίνωσε 58.912 νέα κρούσματα covid-19 για το προηγούμενο 24ωρο, αύξηση κατά 47% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 346 νέοι θάνατοι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας σε 112.925.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Απαισιόδοξοι οι Γερμανοί, δεν περιμένουν τέλος της πανδημίας μέσα στο 2022

Γαλλία: Σταθερός στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο

Βρετανικό τεστ αίματος ανιχνεύει τον καρκίνο σε ανθρώπους χωρίς συγκεκριμένα συμπτώματαΣΧΟΛΙΑ