• ΥΓΕΙΑ

    Γερμανία: Προσεκτικά και συντονισμένα περαιτέρω βήματα χαλάρωσης συνιστούν φορείς, πολιτικοί και γιατροί

    Γερμανός Yπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ


    Η Γερμανική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, ο διακεκριμένος λοιμωξιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν, ο ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών Πέτερ Αλτμάιερ, ο πρόεδρος των Εντατικολόγων Κρίστιαν Καραγιαννίδης και ο Βαυαρός πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ τάσσονται υπέρ των προσεκτικών και συντονισμένων περαιτέρω βημάτων χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, αισιοδοξούν για το καλοκαίρι και τη νέα σχολική χρονιά λόγω της φθίνουσας πορείας των κρουσμάτων, της μείωσης των ασθενών Covid στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά και λόγω των εμβολιασμών.

    «Λαμβάνοντας υπόψη την ταχεία αύξηση των εμβολιασμών και την επικείμενη καλοκαιρινή περίοδο των διακοπών με τις πολλές δυνατότητες υπαίθριων δραστηριοτήτων, η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων θα πρέπει από τώρα να συμφωνήσουν σε έναν σαφή κατάλογο ανοίγματος και να καθορίσουν υπό ποιες προϋποθέσεις μπορούν να ανοίξουν ποιοι τομείς», δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Γκερντ Λάντσμπεργκ, στα σημερινά φύλλα των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

    Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών Πέτερ Άλτμάιερ επέστησε την προσοχή όλων ώστε να μην υπάρξει ένα μωσαϊκό μέτρων χαλάρωσης. Ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός υποστηρίζει «συντονισμένα μέτρα, έστω και διαφορετικών ταχυτήτων ανάλογα με την κατάσταση της επιδημίας. Θεωρώ σωστό ότι θα πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων και ότι πρέπει να ανοίξουμε βήμα προς βήμα, με τέτοιο τρόπο ώστε να καταστούν δυνατές οι καλοκαιρινές διακοπές στη Γερμανία. Συζητούμε με τα κρατίδια και προσπαθούμε να επιτύχουμε μια ομοιόμορφη τακτική», τόνισε στο ARD.

    «Είμαι αισιόδοξος ότι από τον Ιούνιο θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων, επειδή οι εμβολιασμοί θα επιδράσουν αισθητά για πρώτη φορά από εκείνο τον μήνα. Το καλοκαίρι μπορεί να είναι πολύ καλό στη Γερμανία. Ιδίως σε εξωτερικούς χώρους μπορούν να επιτραπούν πολλά, όπως λ.χ. οι διακοπές, η υπαίθρια εστίαση και το μπάρμπεκιου με φίλους», δήλωσε ο διευθυντής λοιμωξιολογίας της πανεπιστημιακής κλινικής Charité του Βερολίνου Κρίστιαν Ντρόστεν στο ZDF.

    Προκειμένου όμως να μην τεθεί σε κίνδυνο η επιτυχία προηγούμενων προσπαθειών, οι γιατροί ζητούν ιδιαίτερη προσοχή στις εισαγόμενες από άλλες χώρες μεταλλάξεις του κορονοϊού. «Οι επιβάτες πτήσεων πρέπει να κάνουν το μοριακό τεστ PCR και ένα γρήγορο διαγνωστικό τεστ στα αεροδρόμια. Εάν το γρήγορο τεστ είναι αρνητικό, οι ταξιδιώτες μπορούν να πάνε αρχικά στο σπίτι τους και θα ειδοποιηθούν σύντομα εάν το μοριακό τεστ PCR που επίσης έκαναν είναι θετικό. Αυτό είναι απαραίτητο για να περιορίσουμε τη διάδοση δυνητικά επικίνδυνων μεταλλάξεων στη Γερμανία», τόνισε ο -ελληνικής καταγωγής- πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Παθολόγων, Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής (DGIIN), Κρίστιαν Καραγιαννίδης μιλώντας στην εφημερίδα στο «Rheinische Post» της Δευτέρας.

    Τέλος, ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ τάχθηκε υπέρ των εμβολιασμών των μαθητών. «Εάν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) το εμβόλιο των εταιριών Biontech / Pfizer για τις ηλικίες δώδεκα ετών και άνω θα πρέπει τότε να γίνουν μαζικοί εμβολιασμοί στα σχολεία. Έτσι, το επόμενο σχολικό έτος θα μπορούσε να είναι εντελώς διαφορετικό από το τρέχον», δήλωσε σήμερα σε διαδυκτιακή εκπομπή της «Bild».

    Διαβάστε επίσης:

    Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς και επισήμως υποψήφιος Καγκελάριος για το SPD

    Κομισιόν: Σημαντικό το εμβόλιο της AstraZeneca στην φαρέτρα της ΕΕ – Η εταιρεία δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις

    Τέλος το εμβόλιο της AstraZeneca – Η ΕΕ δεν ανανεώνει την παραγγελία

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ