• ΥΓΕΙΑ

    Γεωργαντάς: Από την επόμενη εβδομάδα ραντεβού για ηλικίες άνω των 75 – Ξεπέρασαν τις 251.000 οι εμβολιασμοί

    • NewsRoom

    Γιώργος Γεωργαντάς


    Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία αιτήσεων για ραντεβού εμβολιασμού  για τους άνω των 75 ετών, μέσω και της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

    Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς μιλώντας στο Mega, στόχος είναι μέχρι τις αρχές καλοκαιριού να εμβολιαστεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού και κατά βάση όσοι έχουν μεγάλη ανάγκη.

    O υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογράμμισε ότι η προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό γίνεται από την Εθνική Επιτροπή με βασικό κριτήριο το ποσοστό θνητότητας σε περίπτωση μόλυνσης. «Όταν ο εμβολιασμός προχωρήσει στον μαζικό πληθυσμό, τότε θα δοθεί προτεραιότητα και στους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ», σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς.

    Το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού προχωράει πολύ καλά, ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς, καθώς μέχρι στιγμής έχουν γίνει 251.000 εμβολιασμοί και τα κλεισμένα ραντεβού ανέρχονται στις 650.000 για άτομα άνω των 80 ετών. Ταυτόχρονα τρέχει ο εμβολιασμός για τους ηλικιωμένους άνω των 85 και τους υγειονομικούς.

    Ο κ. Γεωργαντάς διευκρίνισε ότι η δεύτερη δόση του εμβολίου είναι διασφαλισμένη και πως με βάση τον προγραμματισμό οι 650.000 εμβολιασμοί θα γίνουν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.



    ΣΧΟΛΙΑ