• ΥΓΕΙΑ

    FDA: Άδεια για αναμνηστική δόση με το εμβόλιο της Pfizer και σε παιδιά από 12 ετών

    • NewsRoom


    Η Pfizer Inc. και η BioNTech ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ χορήγησε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης μιας αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά της COVID-19 σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

    Ο FDA είχε εγκρίνει ήδη την αναμνηστική δόση για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

    «Ο ενισχυτικός εμβολιασμός αυξάνει το επίπεδο ανοσίας και βελτιώνει την προστασία έναντι της COVID-19 σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, οι οποίες έχουν πάρει έγκριση να λάβουν την αναμνηστική δόση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech, Ugur Sahin.

    «Στην τρέχουσα κατάσταση, είναι σημαντικό να προσφέρουμε σε όλα τα άτομα μια ενισχυτική δόση, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των νεοεμφανιζόμενων παραλλαγών όπως είναι η Όμικρον».

    Ο FDA μείωσε επίσης το χρόνο μεταξύ της λήψης των δύο δόσεων του εμβολίου και της αναμνηστικής δόσης σε πέντε μήνες από έξι μήνες. Αυτό προέκυψε μετά από «πραγματικά στοιχεία» για περισσότερες από 4,1 εκατομμύρια αναμνηστικές δόσεις που χορηγήθηκαν τουλάχιστον 5 μήνες μετά την αρχική σειρά δόσεων, οι οποίες δεν έδειξαν καμία ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών ηλικίας 12 έως 17 ετών.

    Στην επιστολή της προς την Pfizer η FDA αναφέρει ότι ενέκρινε επίσης τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης σε ανοσοκατεσταλμένα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

    Διαβάστε επίσης:

    Όμικρον: Παρακάμπτει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε σχέση με την Δέλτα την ανοσία των εμβολιασμένων

    ΙΣΑ: Ζητά να υπάρχει δυνατότητα συνταγογράφησης των μοριακών τεστ από θεράποντα ιατρό



    ΣΧΟΛΙΑ