• ΥΓΕΙΑ

    Φάουτσι: Θα κάνω το εμβόλιο της Pfizer εφόσον εγκριθεί από την FDA

    • NewsRoom
    Άντονι Φάουτσι

    Άντονι Φάουτσι


    Στο πλαίσιο των ενθαρρυντικών μηνυμάτων που φτάνουν, μετά τη χαραμάδα ελπίδας που άνοιξε η ανακοίνωση για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer, ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, δήλωσε πως θα κάνει το νέο εμβόλιο, εφόσον το εγκρίνει η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

    «Θα κοιτάξω τα δεδομένα, όμως εμπιστεύομαι την Pfizer. Εμπιστεύομαι την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Είναι συνάδελφοί μου εδώ και δεκαετίες, επιστήμονες καριέρας. Εάν κοιτάξουν αυτά τα δεδομένα και πουν ότι είναι αξιόπιστα, ας προχωρήσουμε στην έγκρισή του, σας υπόσχομαι ότι θα κάνω το εμβόλιο και θα συστήσω στην οικογένειά μου να το κάνει», τόνισε συγκεκριμένα ο επιδημιολόγος.

    ΗΠΑ: Πιθανό να χορηγούμε και σε ένα μήνα το εμβόλιο της Pfizer στους πολίτες

    Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Άλεξ Αζάρ τόνισε ότι εάν η φαρμακευτική εταιρεία υποβάλει το εμβόλιό της στους ρυθμιστικούς φορείς υγείας τόσο σύντομα όσο αναμένεται, η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει ότι θα ξεκινήσει τον εμβολιασμό των Αμερικανών τον Δεκέμβριο.

    Η φαρμακευτική εταιρεία αναμένεται να δημοσιεύσει ασφαλή δεδομένα την επόμενη εβδομάδα, τα οποία χρειάζονται προκειμένου να υποβάλει αίτημα για την έκδοση άδειας με στόχο την επείγουσα χρήση του, προς την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.

    Ο Αζάρ παραχώρησε σε σειρά συνεντεύξεων σε τηλεοπτικό δίκτυα, μεταξύ άλλων στο CNBC, στα οποία δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα παραλαμβάνει 20 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων της Pfizer τον μήνα, από τα τέλη αυτού του Νοεμβρίου.

    Οι ΗΠΑ έχουν συμβόλαιο ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χορήγηση 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Pfizer.



    ΣΧΟΛΙΑ