• ΥΓΕΙΑ

    Εξαδάκτυλος: Περίπλοκη η χρήση διπλής μάσκας – Τι θα γίνει με το lockdown

    • NewsRoom
    Είναι καλύτερο να νοσήσουμε; Η απάντηση του Εξαδάκτυλου στον Τσιτσιπά για την ανοσία

    Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου


    Επιφυλακτικός για τη χρήση διπλής μάσκας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Υπ. Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

    Ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας σήμερα στον ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε χαρακτηριστικά πως «έχει μια πολυπλοκότητα η διπλή μάσκα, ως προς τη χρήση και εφαρμογή της». Υπογράμμισε, επίσης, πως δεν πρέπει να γίνονται δημόσια αυτές οι συζητήσεις, γιατί δημιουργείται σύγχυση στους πολίτες, που ήδη είναι κουρασμένοι.

    Ο ίδιος ερωτήθηκε και για το πώς βλέπει ένα ενδεχόμενο επέκτασης του lockdown, απαντώντας ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες ενδεχομένως να δούμε μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων και αργότερα μια μείωση.

    «Θα δούμε αποτελέσματα την άλλη βδομάδα, όμως δεν θα είμαστε σε θέση να πούμε 1η Μαρτίου τελείωσαν όλα ανοίγουμε τα πάντα, αλλά δεν αποκλείω κάποιες δραστηριότητες να επανέλθουν αρχές Μαρτίου. Αυτό δεν πρέπει να το αποκλείσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος και στο ζήτημα των μεταλλάξεων του νέου κορονοϊού, ο κ. Εξαδάκτυλος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του, λέγοντας ότι η βρετανική μετάλλαξη, που είναι και το πιο μεταδοτικό στέλεχος, ενδεχομένως να κυριαρχήσει και να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε έναν ιό που μεταδίδεται ταχύτερα από αυτόν που ήδη γνωρίζουμε. Τόνισε, ωστόσο, πως αυτή τη στιγμή, λόγω των απαγορευτικών μέτρων, περιορίζεται η μετάλλαξη του.

    Υπογράμμισε, τέλος, ότι το σύστημα Υγείας αντέχει, ενώ για το ενδεχόμενο συνδρομής των ιδιωτικών κλινικών είπε ότι αυτό είναι μια απόφαση που θα λάβει το υπουργείο Υγείας.

    Διαβάστε ακόμη:

    «Βόμβα» Βασιλακόπουλου: Δεν παρέλυσε ο γιατρός στην Κέρκυρα – Υπάρχει ΕΔΕ σε βάρος του

    Βατόπουλος: Υγειονομικά ασφαλής μία παράταση του lockdown

    Σαρηγιάννης για εστίαση: Από Απρίλιο στη νότια Ελλάδα, από Μάιο στη βόρεια (video)

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ