ΥΓΕΙΑ

Εξαδάκτυλος: Περιμένουμε διασπορά του κορονοϊού τις γιορτές

  • NewsRoom


Την ανησυχία του ότι θα υπάρξει διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα κατά τη διάρκεια των εορτών εξέφρασε, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί στις επαφές μας και τις μετακινήσεις μας τις ημέρες αυτές. «Προβληματιζόμαστε για το πώς θα είναι η κινητικότητα των ανθρώπων και πώς θα εκδηλωθούν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες οι επιπτώσεις της κινητικότητας αυτής», είπε χαρακτηριστικά.

Το μεγάλο πρόβλημα των ημερών θα είναι οι εναλλασσόμενες επαφές μας σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΙΣ, ο οποίος σημείωσε ότι «ο αριθμός των 9 ατόμων είναι ενδεικτικός το ιδανικό όμως, θα ήταν να περάσουμε τις γιορτές με τη στενή μας οικογένεια, με όσους δηλαδή ζούμε κάτω από την ίδια στέγη».

Μια σημαντική ανάσα φαίνεται να παίρνουμε την άνοιξη και πολύ καλύτερη θα είναι η κατάσταση τον Ιούνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα είναι «ακόμα καλύτερα από πέρσι».

Μιλώντας για τη μετάλλαξη, τόνισε ότι μελετάται από τους επιστήμονες, για το αν πράγματι είναι πιο μεταδοτικός.

Υπογράμμισε όμως πως αυτό δεν είναι σπάνιο φαινόμενο για τους ιούς, οι οποίοι εμφανίζουν συχνά μεταλλάξεις. «Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι», υπογράμμισε, ενώ ξεκαθάρισε πως τα εμβόλια της νέας τεχνολογίας, σε περίπτωση που πράγματι υπάρχει κάποια σημαντική τροποποίηση, έχουν τη δυνατότητα να αναπροσαρμοστούν.

Διαβάστε επίσης:

Γαργαλιάνος: Εικασίες ότι το νέο στέλεχος κορονοϊού μολύνει πιο εύκολα τα παιδιά

Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα – Με αυστηρούς ελέγχους στις μετακινήσεις και χωρίς κάλαντα

Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020


ΣΧΟΛΙΑ