ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσιπρας.
Στην ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Τσιπρας αναφέρει ότι μίλησαν για την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να διαχειριστεί το εμβόλιο ως παγκόσμιο δημόσιο αγαθό και προσθέτει: «Εξέφρασα την ανησυχία μου για την πορεία του εμβολιασμού και για το γεγονός ότι όλη η ανθρωπότητα κρέμεται από τα business plans μιας χούφτας εταιριών».
Τέλος αναφέρει: «Ο δρ. Τέντρος Αντανόμ τόνισε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία μας για εξασφάλιση πατεντών και δημιουργία δεξαμενής πατεντών, για να υπάρξει μεγαλύτερη και ταχύτερη παραγωγή εμβολίων από όσο μεγαλύτερο αριθμό φαρμακοβιομηχανιών γίνεται. Συμφωνήσαμε ότι σε αυτήν τη βάση, η ΕΕ πρέπει να συνεργαστεί με τον ΠΟΥ για να στηρίξει πιο αποτελεσματικά την πρωτοβουλία COVAX για ισότιμη και καθολική πρόσβαση στα εμβόλια».

Διαβάστε επίσης:
ΠΟΥ: Συνεχίζει τις έρευνες για την προέλευση του κορονοϊού στη Ουχάν
ΠΟΥ: Προειδοποιεί ότι η συσσώρευση εμβολίων «τροφοδοτεί την πανδημία»
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Lamda: Προχωρά στην έκδοση ομολόγου έως 500 εκατ. ευρώ
- Η Cardlink πραγματοποίησε το 3ο Retail Innovation Hub Summit, πιστή στη δέσμευσή της να προάγει την καινοτομία στο λιανεμπόριο
- Γαλλία: Συμβολική νίκη για την Λεπέν – Πρώτη φορά η Εθνοσυνέλευση υπερψήφισε πρόταση από το κόμμα της
- BriQ Properties: Αύξηση 53% στα EBITDA 9μήνου