• ΥΓΕΙΑ

    Επικεφαλής BioNTech: Γιατί είναι σημαντική η τρίτη δόση εμβολίου

    • NewsRoom
    Επικεφαλής BioNTech: Γιατί είναι σημαντική η τρίτη δόση εμβολίου

    O επικεφαλής της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν


    Για το πόσο σημαντική είναι η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού μίλησε ο επικεφαλής της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν.

    Μιλώντας στην κυριακάτικη εφημερίδα «Bild», ο κ. Ουγκούρ Σαχίν τονίζει: «Περίπου από τον έβδομο μήνα μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της Covid, μπορούμε να νοσήσουμε από κορονοϊό».

    Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η αναμνηστική δόση του εμβολίου έρχεται να καλύψει το κενό και μάλιστα είναι αποτελεσματική κατά της μετάλλαξης Δέλτα.

    Ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας, σχολιάζοντας τα πορίσματα των κλινικών δοκιμών, ανέφερε ότι όταν κάποιος μολυνθεί από κορονοϊό και είναι πλήρως εμβολιασμένος, δεν θα νοσήσει σοβαρά.

    «Έχουμε στα χέρια μας στοιχεία μελέτης που δείχνουν ότι μια αναμνηστική δόση αποκαθιστά την προστασία του εμβολιασμού, μετά την πάροδο των έξι μηνών από τη δεύτερη δόση. Και αυτό ισχύει και για τη μετάλλαξη Δέλτα».

    Για τον λόγο αυτό, όπως λέει, θα πρέπει οι ηλικιωμένοι να κάνουν επειγόντως και την τρίτη δόση, έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου

    Οι δηλώσεις του επικεφαλής της BioNTech, έρχονται την ώρα που η Pfizer ανακοίνωσε ότι έχει έτοιμο το χάπι κατά της Covid-19.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΟΔΥ: 4.307 νέα κρούσματα, στους 470 οι διασωληνωμένοι – Η γεωγραφική κατανομή

    Θεσσαλονίκη: Ασφυξία στα νοσοκομεία – Ρεκόρ εισαγωγών στο Παπαγεωργίου



    ΣΧΟΛΙΑ