• ΥΓΕΙΑ

    Επιχείρηση Ελευθερία: Ξεπέρασαν τους 3,2 εκατ. οι εμβολιασμοί – Πλησιάζουν το 1 εκατ. οι πλήρως εμβολιασμένοι

    Με ωράριο τα εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιά – Πάνω από 60.000 δόσεις η πρώτη παραλαβή

    Εξωτερική άποψη από το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ), Τρίτη 13 Απριλίου 2021. Σημειώνεται ότι από την Πέμπτη, 15 Απριλίου, ξεκινά η λειτουργία του νέου κέντρου με 16 εμβολιαστικές γραμμές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ


    Πάνω από 3,2 εκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, καθώς η Επιχείρηση Ελευθερία «ανεβάζει στροφές» μπαίνοντας στον Μάιο.

    Τις προηγούμενες ημέρες, λόγω των συνεχόμενων αργιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, ο αριθμός των ημερήσιων εμβολιασμών, όπως ήταν αναμενόμενο, υποχώρησε σημαντικά, ενώ οι απεργιακές κινητοποιήσεις την Τρίτη και την Πέμπτη παίζουν και αυτές τον ρόλο τους, με τα προβλήματα στις μετακινήσεις. Πάντως, σήμερα πραγματοποιήθηκαν 64.421 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 23.200 αφορούσαν την πρώτη δόση και οι 41.221 τη δεύτερη.

    Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία του emvolio.gov.gr έχουν συνολικά πραγματοποιηθεί 3.201.212 εμβολιασμοί, ενώ έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση συνολικά 2.214.660 ενήλικες. Εξ αυτών οι 986.552 έχουν ολοκληρώσει και το δεύτερο στάδιο του εμβολιασμού.

    Με βάση τους σημερινούς ρυθμούς, την Τετάρτη του Πάσχα αναμένεται να σπάσει το όριο του 1 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων. Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανέβει ακόμα περισσότερο ο αριθμός των ημερήσιων εμβολιασμών, ενώ πλέον θα πραγματοποιούνται και τις Κυριακές (κάτι που δεν ίσχυε μέχρι σήμερα).

     



    ΣΧΟΛΙΑ