ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επιπλέον 2.146 κρούσματα του νέου κορονοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ , στην ημερήσια έκθεσή του για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Παράλληλα, ανακοίνωσε 134 νέους θανάτους, ενώ ο αριθμός των διασωληνεμένων έφτασε τους 797.
Οι σημερινές ανακοινώσεις περιλαμβάνουν και τα στοιχεία της Κυριακής του Πάσχα.
Αναλυτικότερα:
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 48 ώρες είναι 2.146, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 348.568, εκ των οποίων 51,3% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 36 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.253 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 48 ώρες είναι 134, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.587 θάνατοι.
Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 797 (61.6% άνδρες).
Η διάμεση ηλικία τους είναι68έτη. To 81.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ2.146ασθενείς. Οι εισαγωγές1νέωνασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι363 (ημερήσια μεταβολή-16,74%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 431 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).
Η Γεωγραφική κατανομή

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Δείτε αναλυτικά την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.
Διαβάστε επίσης:
Παγώνη: Μόλις το 10% παρουσιάζει κάποιο σύμπτωμα μετά τον εμβολιασμό
Κομισιόν: Προτείνει «χαλάρωση» των περιορισμών στα ταξίδια για τουρισμό στην ΕΕ
Εμβολιασμοί Covid – 19: Επιστροφή από σήμερα στην επιχείρηση “Ελευθερία”
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- AMD: Δεύτερη μεγάλη συμφωνία προμήθειας chip, αυτή τη φορά με τη Meta
- Αγαπηδάκη: Μαζική ανταπόκριση στο «Προλαμβάνω» – Στο 70% η συμμετοχή για τα καρδιαγγειακά, 200.000 έγκαιρες διαγνώσεις
- Πλεύρης: «Απευθείας επαφές με τις χώρες που στέλνουν μετανάστες – Στενή συνεργασία με την Ιταλία για μεταναστευτική πολιτική»
- Σιάμισιης (HelleniQ Energy): Δωρεά εξοπλισμού στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ με σκοπό την άμεση αναβάθμιση της καθημερινότητας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.