• ΥΓΕΙΑ

    Εμβολιασμός: Αλλαγές στα προγραμματισμένα ραντεβού λόγω της κακοκαιρίας στην Αττική

    • NewsRoom
    Οδηγίες του FDA και του CDC για τις ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων κατά της covid-19

    Εμβόλια κατά της covid-19


    Αλλάζει το ωράριο των εμβολιασμών σε ολόκληρη την Αττική εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων. Έτσι αντί για 8.00 π.μ., σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 10:30πμ.
    Οι πολίτες που είχαν ραντεβού για εμβολιασμό από τις 8:00 έως τις 10:30 θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους.
    Σημειώνεται ότι, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τη Δευτέρα, παρά τις δυσκολίες, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών (>90%) προσήλθε κανονικά στα ραντεβού.Οι πολίτες που δεν προσήλθαν για την πρώτη δόση θα πρέπει να επαναπρογραμματίσουν τα ραντεβού τους και δεν θα ισχύσει το διάστημα της ποινής. Όσον αφορά στους πολίτες που είχαν ραντεβού για δεύτερη δόση, ανάλογα με τον αριθμό των νέων ραντεβού, των ακυρώσεων και των μη προσελεύσεων των πολιτών για την δεύτερη δόση θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες τι θα γίνει με τον επαναπρογραμματισμό των ραντεβού.
    “Θα ήθελα να σημειώσω ότι παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, τις χιονοπτώσεις, τις διακοπές ρεύματος από τα 750 εμβολιαστικά κέντρα που αναπτύξαμε σήμερα στη χώρα είχαμε προβλήματα σε ελάχιστα. Παραδείγματος χάρη στο Καπανδρίτι και στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού λόγω δυσκολίας πρόσβασης του προσωπικού τα οποία και εκεί τις μεσημεριανές ώρες  καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε.
    Επίσης σε κάποιες άλλες περιοχές που δεν έγιναν διανομές, παραδείγματος χάρη στην Ικαρία, την Κεφαλονιά που οι ακυρώσεις συνέβησαν λόγω του ότι ακυρώθηκαν οι πτήσεις των αεροπορικών εταιριών, τα σημερινά ραντεβού επαναπρογραμματίστηκαν για τις επόμενες μέρες”, σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους τη Δευτέρα.
    Διαβάστε επίσης



    ΣΧΟΛΙΑ