• Κοινωνία

    Χιόνια στην Αττική: Σύσταση από την Πολιτική Προστασία στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους

    • NewsRoom
    Εκχιονιστική στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας

    (φωτογραφία αρχείου)


    Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

    Να αποφύγουν τις μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καλεί τους πολίτες της Αττικής ο Στ. Πέτσας

    Να αποφύγουν τις μετακινήσεις για την ασφάλειά τους και να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καλεί τους πολίτες της Αττικής ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, με ανάρτησή του στο twitter.

    “Ισχυρή χιονόπτωση τώρα στην Αττική, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Αποφύγετε τις μετακινήσεις για την ασφάλειά σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας“, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

    Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα καιρικά φαινόμενα εντείνονται και θα συνεχίσουν να είναι έντονα τις επόμενες ώρες και για το λόγο αυτό απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους κατοίκους και τους εργαζόμενους όλης της Αττικής να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες, αναφέρει ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στην οποία τονίζεται: “Οι μεν κάτοικοι να μην προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλλουν, οι δε εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινηθούν να το πράξουν μετά τις 10.00 π.μ. και σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους. Η χιονόπτωση θα είναι συνεχής μέχρι τις 10.00 π.μ. και συστήνεται μεγάλη προσοχή σε όλους τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις όποιες απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις τους. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στο επόμενο τρίωρο”.

    Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

    Λίγο μετά τις 6:30 το πρωί της Τρίτης ανακοινώθηκε διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών από το ύψος της ΒΙΑΜΑΞ έως το ύψος της οδού Αντιγόνης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

    Παράλληλα όσοι κινούνται στη λεωφόρο Αθηνών προς Ελευσίνα από το ύψος του Χαϊδαρίου στο Παλατάκι θα χρειαστούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Η τροχαία εναλλακτικά προτείνει για μετάβαση προς Ελευσίνα την Αττική Οδό.

    Διακοπή κυκλοφορίας στην Αττική υπάρχει επίσης στα ακόλουθα σημεία:

    Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.

    Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.Περιφ.

    Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.

    Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).

    Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.

    Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές.

    Επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/δ 20,060) έως την χ/θ 58,520 – όριαΤ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (από 19:00 ώρα για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων και από 19:50 ώρα για παντός είδους οχημάτων).

    Επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου Εθνικού Αστέρα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Καισαριανής.

    Επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 28η χ/θ έως την 34η χ/θ.Επί της Λ. Μεγάρων – Αλεποχωρίου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 5η χ/θ έως την περιοχή του Αλεποχωρίου.

    Διακοπή κυκλοφορίας για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων, επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (και στα δύο ρεύματα), από την 26,7η χ/θ (Σταθμός Διοδίων Ελευσίνας) έως την 41,5η χ/θ (ύψος του κόμβου Μεγάρων).

    Ενώ αλυσίδες απαιτούνται στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (και στα δύο ρεύματα), από την 26,7η χ/θ (Σταθμός Διοδίων Ελευσίνας) έως το ύψος του κόμβου Μεγάρων

    Διακόπηκε τα μεσάνυχτα, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, η κυκλοφορία και στην Λεωφόρο Μεσογείων, από την διασταύρωση με την οδό Αγίας Τριάδος στην Αγία Παρασκευή στο ρεύμα προς Γέρακα.

    Προβλήματα στις συγκοινωνίες

    Λόγω της κακοκαιρίας ο ΟΑΣΑ προχώρησε χθες σε τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων ενώ και σήμερα αναμένεται να συμβεί το ίδιο καθώς ο χιονιάς προβλέπεται να συνεχιστεί όλη μέρα. Εκτός λειτουργίας έμειναν χθες οι εξής γραμμές:

    524 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ
    526 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΚΕΦΑΛΑΡΙ
    535 Α ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ – ΦΡΑΓΜΑ – ΚΑΛΕΤΖΙ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
    726 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΘΡΑΚ/ΝΕΣ (ΒΟΥΝΟ)
    861 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΟΙΚ.ΤΙΤΑΝ

    Γραμμές με μερική Λειτουργία (Ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες)

    301-301 Β ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ-ΑΝΘΟΥΣΑ-ΠΕΝΤΕΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ) -Έως 3η Ανθούσας
    324 ΑΝΘΟΥΣΑ – ΠΑΛΛΗΝΗ – ΚΑΤΖΑ – Έως 3η Ανθούσας
    503 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ – Έως Πλ. Βαρυμπόμπης
    504 ΘΡΑΚ/ΝΕΣ – ΚΗΦΙΣΙΆ – 3η Ολ.Χωριού
    507 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΣΤΑΜΑΤΑ – Έως πλατεία Σταμάτας
    509 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΚΡΥΟΝΕΡΙ – Έως Γέφυρα Εθνικής (Εκτός Λεωφ. Τραπεζούντος)
    535 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΕΥΞ.ΠΟΝΤΟΣ (Έως Μοναστήρι, εκτός Ν. Εκάλη)
    536 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΔΙΟΝΥΣΟΣ – Έως στάση 14η Φούρνος (Εκτός Αιολίδος)
    537 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ- Έως Πλ. Βαρυμπόμπης
    560 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΜΟΡΤΕΡΟ-Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑ – Έως Στάση Γέφυρα
    712 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΆΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ) -Έως Αμαξοστάσιο Άνω Λιοσίων
    721 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΚΗΦΙΣΙΑ – (Από Καλυφτάκη)
    725 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΘΡΑΚ/ΝΕΣ (ΠΛ.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ) – Έως Π.Μελά
    749 ΟΙΚ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ – ΣΤ.ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ – Έως στάση 8η Αγ. Ιωάννου (Εκτός Οικ. Γεννηματά)
    752 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΆΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ – Έως 3η Αγ.Διονυσίου
    862 ΠΑΡΑΛΙΑ – ΆΝΩ ΕΛΕΥΣΙΝΑ (Λειτουργία με δυσκολία λόγω των καιρικών συνθηκών)
    864 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΒΙΟΜ.ΖΩΝΗ ΜΑΓΟΥΛΑΣ (Λειτουργία με δυσκολία λόγω των καιρικών συνθηκών)

    Για περισσότερες πληροφορίες και για τυχόν νέες μεταβολές που μπορεί να υπάρξουν λόγω των καιρικών συνθηκών, οι επιβάτες μπορούν να καλούν στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185.

     



    ΣΧΟΛΙΑ