• ΥΓΕΙΑ

    EMA: Ξεκινά την αξιολόγηση του εμβολίου της Sanofi

    sanofi

    Sanofi


    Στη μάχη για έγκριση από τον EMA μπαίνει και το εμβόλιο κατά της COVID-19, της γαλλικής Sanofi που ονομάζεται Vidprevtyn.

    Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ξεκίνησε την κυλιόμενη ανασκόπηση του Vidprevtyn, ενός εμβολίου κατά της COVID-19 που αναπτύχθηκε από τη γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi, δήλωσε ο EMA την Τρίτη.

    «Η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του EMA (CHMP) ξεκίνησε μια κυλιόμενη ανασκόπηση του Vidprevtyn, ενός εμβολίου κατά της COVID-19 που αναπτύχθηκε από την Sanofi Pasteur. Η απόφαση της CHMP να ξεκινήσει την κυλιόμενη ανασκόπηση βασίζεται σε προκαταρκτικά αποτελέσματα από εργαστηριακές μελέτες (μη κλινικά δεδομένα) και νωρίτερα κλινικές μελέτες σε ενήλικες, οι οποίες υποδηλώνουν ότι το εμβόλιο ενεργοποιεί την παραγωγή αντισωμάτων που στοχεύουν τον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί την COVID-19 και μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από την ασθένεια» δήλωσε ο EMA σε δήλωση του.

    Υπενθυμίζεται πως αίτηση για χρήση του φαρμάκου για την αρθρίτιδα Kineret για τη θεραπεία της COVID-19 σε ενήλικες ασθενείς με πνευμονία, οι οποίοι κινδυνεύουν να εμφανίσουν σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια, αξιολογεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

    Η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ θα εξετάσει τα δεδομένα, μεταξύ των οποίων τα αποτελέσματα από δύο συνεχιζόμενες κλινικές μελέτες που ερευνούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου σε ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό.

    Διαβάστε επίσης:

    Πέθανε 96χρονη πλήρως εμβολιασμένη που κόλλησε κορονοϊό στο γηροκομείο του Βόλου

    Καπραβέλος: Μας τρομάζει η υπερμεταδοτικότητα του στελέχους Δέλτα – Χθες είχαμε εισαγωγές ηλικίας 18-35 ετών (video)



    ΣΧΟΛΙΑ