• ΥΓΕΙΑ

    Ελιά: Έρευνα του Yale για τα οφέλη στην υγεία

    • NewsRoom
    Ελιά: Έρευνα του Yale για τα οφέλη στην υγεία


    Η ελιά αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ελληνικής και μεσογειακής διατροφής. Έρευνες αναδεικνύουν τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει η κατανάλωσή της στην ανθρώπινη υγεία.

    Ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Yale της Αμερικής, σε συνεργασία με ερευνητές από το τμήμα Καρδιολογίας και της Ιατρικής Σχολής ανακοίνωσαν πως ξεκινά. ένα νέο ερευνητικό έργο. με θέμα τα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία που σχετίζονται με την καθημερινή κατανάλωση ελιών.

    Το ερευνητικό έργο καθοδηγείται από δύο Έλληνες καθηγητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Yale. Τον δρ Βασίλη Βασιλείου, διευθυντή του Τμήματος Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας και τον δρ Τάσσο Κ. Κυριακίδη, ερευνητή Επιδημιολογίας και Κλινικών Μελετών.

    Ο τίτλος της έρευνας είναι «OLIVES FOR HEALTH» (ΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ) και σκοπός της να εκτιμήσει τα οφέλη στην ανθρώπινη υγεία, από την καθημερινή κατανάλωση ελιών.

    Για την έρευνα επιλέχθηκαν οι βιολογικές επιτραπέζιες ελιές Καλαμών με υψηλή περιεκτικότητα φαινολών, των Βιολογικών Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, από τη Λακωνία.

    Η έρευνα “ΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ” αποτελεί έναν αξιόπιστο τρόπο να αποδείξει ότι κατανάλωση ελιάς, αποτελεί ένα φυσικό τρόφιμο με αποδεδειγμένες υγειοπροστατευτικές ιδιότητες.

    Η ελιά βιολογικής καλλιέργειας

    Βάσει αναλύσεων που έγιναν με τη μέθοδο του Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού (NMR), οι βιολογικές επιτραπέζιες ελιές περιέχουν πάνω από 1700 mg/Kg φαινολών.

    Η ημερήσια κατανάλωση 3 γραμμαρίων ελιών, παρέχει περισσότερα από 5 mg υδροξυτυροσόλης, τυροσόλης ή παραγώγων τους αντιστοιχώντας στην κατανάλωση 20 γραμμαρίων ελαιόλαδου. Ανήκει στην κατηγορία των ελαιόλαδων που προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος.

    Επίσης μειώνει τους κινδύνους ασθενειών σε εξαιρετικά υψηλά και ιδιαίτερα αξιοσημείωτα ποσοστά.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ